{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas ennast kaitsta energiavampiiride eest

    Foto : unsplash / Annie Spratt Oled sa juba tundnud enna...

 

 

Foto : unsplash / Annie Spratt

Oled sa juba tundnud ennast väsinuna ja kurnatuna peale mõne inimesega kohtumist? Võib-olla oli sul tegemist energiavampiiriga. Kuidas aga end kaitsta selliste inimeste eest? 

Tõenäoliselt on ka sinul oma elus ühel hetkel tulnud tegemist teha selliste inimestega. Energiavampiiridel on ainult nimi, mis on hirmus aga ära karda, nad ei hakka su verd imema. Nad vajavad su energiat. Kes on energiavampiirid? Need on inimesed sinu tutvusringkonnast, kes toituvad sinu energiast ilma, et nad ise sulle midagi vastu annaksid. Ja sellepärast tunned sa end nagu tühjaks pigistatud sidrun peale seda, kui oled sellise inimesega suheldnud.

 

 

Aga tegelikult ei ole energiavampiiridel halbu kavatsusi. Meil kõigil on mingil eluetapil selline aeg, kui me vajame teistelt jõudu ja tuge, sest meil lihtsalt endale ei ole seda. Me muutume energiavampiirideks sellel hetkel, kui me lepime sellega, et teised meid kuulavad, meile tähelepanu osutavad, meile jõudu annavad, oma energiat meie peale kulutavad, tööd meie eest teevad ja ilma, et me ise midagi vastu annaksime. 

Selleks, et end energiavampiiride eest aga kaitsta, tuleb sul selgeks teha, et see inimene, kes su jõudu ära võtab, on energiavampiir. Ja see pole üldsegi lihtne. Mille pärast? Sest need inimesed on osa sinu lähedastest ja sellepärast on nad sulle kallid. Ja neid "toites" võib sul tekkida tunne, et sa teed neile head ja osutad seega teene. 

 

 

Aga kuidas on siis võimalik üldse sellist suhet tasakaalukamaks muuta? Kõige parem on öelda inimesele otse, et ta mõjub väsitavalt ja kurnavalt ning õpetama talle, kuidas saada jõudu ning energiat juurde läbi raamatute lugemise, kultuuri, enese harimise, spordiga tegelemise või ükskõik läbi millise muu vahendi, mis parandab enesetunnet ilma teisi laastamata. Ikkagi parem meetod, kui küüslauguga eemale peletada! 

Kommentaare ei ole