{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kehakeel : 9 väikest liigutust, mis reedavad tõelisi mõtteid

foto : unsplash / Priscilla Du Preez    Kas sa oled midagi k...

foto : unsplash / Priscilla Du Preez

 

 Kas sa oled midagi kuulnud kehakeelest? See on see, kui inimene räägib küll ühte asja aga keha väljendab seda, mida ta tegelikult tunneb. Ja võib seega reeta inimese tõelisi emotsioone, mida ta varjata tahaks parema meelega. Loe, kuidas kehakeelest aru saada.


Pööra tähelepanu miimikale, mida on kõige raskem varjata

Sinu keha räägib ja väljendab end läbi käte, jalgade, juuste ja isegi näo. Sõnad moodustavad ainult 7% vestluse osast, samal ajal, kui kehakeel räägib 55% võrra. 

Aga kõiki liigutusi ja näoilmeid nüüd ka ei maksa valesti tõlgendada või otsida neist mingit sügavamat mõtet. Meil kõigil on oma isiklik kehakeel, mis on meie keha identiteediks, need on meie liigutused, mis teevadki meist selle inimese, kes me oleme. Need liigutused, mida me aga varjata tahame ja mis reedavad meie tõelisi emotsioone, on keha jaoks harjumatud ja ootamatud. 


Kulmud

Kulmude liigutused võivad rääkida nii mõndagi ega jää märkamatuks. Isegi, kui see on tehtud kiirelt ja üsna peenelt. 

1. Kulmukergitus võib viidata ärritumisele, imestusele või küsimusele. Kui sa ei taha, et teised näeksid su esimest muljet, siis kulmukergitusega oled sa end juba reetnud. Kulmukergitus näitab enne veel sinu tõelisi mõtteid, kui sa midagi isegi öelda oled jõudnud. 

2. Kulmukortsutus peegeldab rahulolematust ja millegi taunimist. Isegi, kui sa tahad tõestada vastupidist, on sul seda väga raske teha, kui sinu vestluskaaslane on näinud seda, kuidas sa kulme kortsutasid. Ta teab, et sa ei ole temaga ühel nõul. 

 


Silmad

Kõik teavad, et silmad on hinge peegel. Ja seda sellel põhjusel, et silmad peegeldavad meie kõige sügavamaid mõtteid.

3. Kui sa kedagi kiidad, siis pupillid laienevad siira ja südamest tuleva emotsiooni ajel. Kui sa aga kiidad kedagi ilma, et sa see tuleks südamest, ei muutu pupilli suurus. Pupilli suurust mõjutab otseselt see, kui sümpaatne teine inimene meile on.

Seega, kui su vestluskaaslane natukene kehakeelt tunneb, siis teab ta täpselt, kas su kompliment tuleb südamest või mitte. 

4. Kui naeratades ei teki kortsukesi silmade juurde, siis on tegemist sunnitud naeratusega. See ei ole päris naeratus vaid on teeseldud. Kui inimene sunnib end naeratama, jäävad silmad liikumatuks. 

Kui inimene naeratab aga siiralt, sest antud olukord tekitab temas positiivse emotsiooni, siis tõmbuvad silmad kissi ja väikesed kortsukesed ilmuvad nähtavale. Need on naerusilmad.

5. Ekslev või põgenev pilk viitab aga valetamisele või varjamisele. Väga raske on inimesele otse näkku vaadates valetada. Tavaliselt on valetaval inimesel kalduvus vaadata üles paremale poole.

Kui pilk on aga põgenev ja väldib vestluskaaslast, siis on muidugi selge, et midagi on korrast ära. Aga loomulikult ei saa seda võtta, kui täppisteadust, sest valetamise kindlaks tegemisel ei ole tänapäeval veel mingit kindlat moodust leitud. Pilgu keeramine ei tähenda tingimata seda, et sulle valetatakse. Mõned valetajad on võimelised ja naudivad lausa seda, et suudavad valetada otse silma vaadates.

 


Nina

Just nina võib sind kõige rohkem reeta. Öeldakse ju, et sul on hea nina, et sa tunned kohe mõnda olukorda ära. Nina aga võib väga hästi reeta sinu tõelisi mõtteid ja tundeid.

6. Nina hõõrumine reedab vastuolulisust. Veresooned nimelt tõmbuvad kokku ärrituse tõttu ja tekitavadki soovi nina hõõruda. Sina võid küll öelda, et kõik on korras ja sulle see sobib aga kui inimene tunneb natukenegi kehakeelt, on sul raske teda veenda.

7. Nina krimpsutamine ootamatult näitab aga sinu vastikust või olukorra taunimist. Isegi, kui sa ei taha seda välja näidata, näitab nina krimpsutamine ikkagi välja seda, mida sa tegelikult arvad.


Suu

Suuga võib öelda ühte, liigutustega aga teist.

8. Huulde hammustamine või huulte niisutamine täiesti ootamatult võib anda mõista sinu vestluskaaslasele, et sa oled närviline või muretsed millegi pärast, millest sa rääkida ei taha. Huulte kokku surumine on ilmselge märk ärevusest või stressist.

9. Huulte sissepoole hoidmine võib aga anda su vestluskaaslasele mõista, et sa tahad midagi enda teada hoida ja hoidud mõne arvamuse avaldamisest.


Tuleta meelde, millal sa viimati kellegagi rääkisid, katsudes varjata oma tõelisi emotsioone. Kehakeel võib rääkida sinu eest ja rohkem kui vaja.

Kommentaare ei ole