{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa teadsid, miks kaerahelbed tervisele kasulikud on?

  Kaerahelbed alandavad kolesteroolitaset Kaerahelbeid süüakse samuti ka tänu nende hüpokolesteroleemilisele toimele, s...

 

Kaerahelbed alandavad kolesteroolitaset

Kaerahelbeid süüakse samuti ka tänu nende hüpokolesteroleemilisele toimele, see tähendab võimele alandada kolesteroolitaset veres. Sest selle teravilja söömine aitab alandada märkimisväärselt LDL ehk halva kolesteroolitaset. Kuidas see nii on? Tänu beetaglükaanile. See eriline kiudaine, mida kaer sisaldab omab ühte omapära teiste seas - võimet siduda soolestikus sapihappeid, alandades seega maksa kolesterooli tootmist. Loomulikult ei ole kaerahelbed imeravimiteks, mis võiksid asendada ravimeid.

Ilusa naha saamiseks

Kaerahelbed sisaldavad palju rauda, kaltsiumi, fosforit, magneesiumit, kaaliumit ja teisi mineraalaineid. Sellepärast kasutatakse kaera juba sajandite jooksul tänu tema nahka niisutava, rahustava ja parandavale toimele. Ja see ei ole puhas juhus, et tema toimevõimesse usutakse, sest kaer sisaldab E-vitamiini, millel on antioksüdantne toime ja mis aitab hoida nahka nooruslikuna.
 
 
 
 

Täiskõhutunde reguleerimiseks

Kaerahelbed koosnevad suurel määral mittelahustuvatest kiudainetest aktiveerides seega sooletransiiti. Organism imendab aeglaselt seda teravilja, sellepärast tuntakse kaerahelbeid, kui täiskõhutunde tekitajat. Sellepärast tarbitakse kaerahelbeid tihti kaalu langetamise korral.

 Lisaks sellele


Kaerahelbed toimivad närvisüsteemi funktsioneerimise juures: B-vitamiin, mida kaerahelbed sisaldavad aitab närvisüsteemi tasakaalustada.

Luude mineraliseerumise puhul: kaerahelbed sisaldavad rikkalikult kaltsiumi, millel on oluline roll luude tervise juures.

Kilpnäärme probleemide puhul: kaerahelbed sisaldavad rikkalikult joodi ja aitavad stimuleerida kilpnäärmehormoonide tootmist.

Maksa toetamiseks: kaerahelbed soodustavad letsitiini tootmist ja kergendavad mürkainete väljutamist.




 

Kommentaare ei ole