{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, mille pärast sa tegelikult pead iga päev vett jooma?

    Foto : unsplash / Bluewater Sweden ...

 

 

Foto : unsplash / Bluewater Sweden

Väljas on suvi ja ilusad ilmad. Ja juba sellepärast on oluline meelde tuletada, miks on tähtis juua vett.

Vee joomine on oluline juba ainuüksi tervise seisukohalt. Eriti suvel, sest kuumade ilmadega kaotab keha palju vett higistamise käigus. 

Kas sa oled teadlik, kui kasulik on vee joomine tegelikult? 

 

  • Vee joomine muudab naha säravamaks ja nooremaks

Kas su nahk on tuhm ja jumetu? Kas sul on probleeme naha kuivusega, nahal olevate laikudega, kortsudega ja teiste enneaegsete vananemismärkidega,



mis hakkavad endast nahal märku? Tõenäoliselt ei joo sa piisavalt vett. Ja su nahal on juba tõsine vedelikupuudus. Lisaks niisutavate hooldusvahendite kasutamisele pead sa hakkama ka piisavalt vett jooma, et muuta oma nahka säravamaks, pehmemaks ning elastsemaks. 
 
 

 

  • Vee joomine parandab seedimist
Piisav vedeliku tarbimine aitab parandada seedimisprotsesse. See aitab ära hoida kõhukinnisust ning soodustab toitainete paremat imendumist (valkude, mineraalide, vitamiinide...) ja nende rakkudesse transportimist. 

  • Vähendab toksiinide arvu kehas
Kehas olevad mürkained põhjustavad väsimust, unetust ning peavalusid. Mürkained kuhjuvad organismi tänu halbadele toitumisharjumistele. Toksiinidest vabaneda aitab aga piisava vee joomine.

  • Tervemad liigesed ning lihased
Vesi toimib libestina ning vähendab liigeste ja lihaste hõõrdumist. Kui su organismis on piisavalt vedelikku, siis hoiad sa ära artroosi, nihestuste ja teiste õnnetuste teket. 
 
 
 

  • Kiirem kaalukaotus
Katsu juua suur klaasitäis vett enne igat einekorda, see tekitab täiskõhutunnet ja aitab sul vähem süüa. Ning vabaneda kiiremini keharasvast.
 


Joo piisavalt vett

Soovitatav on juua vähemalt 1,5l - 2l vett päevas organismi funktsioonide parandamiseks. Ideaalne oleks juua väikeste suutäite kaupa, 1 klaas iga tunni aja tagant. Katsu hoida veepudelit enda lähedal, et sul ei läheks meelest vett juua. 

Hoidu siiski jääkülma vee joomisest, mis võib põhjustada seedeprobleeme. 

Samuti ära unusta aed -ja puuvilju, mis sisaldavad palju vett.

 

Kommentaare ei ole