{ads}

HIDE

Viimased

latest

Iga kord peale söömist tuleb kõndida vähemalt 10 minutit

  foto : unsplash / Emma Simpson Peale söömist tõustakse tav...

 

foto : unsplash / Emma Simpson

Peale söömist tõustakse tavaliselt püsti selleks, et siis teises kohas maha istuda ja rahulikult seedida. Tegelikult on aga paljud kuulnud, et väike jalutuskäik peale söömist just aitab parandada seedimist. Uuringud on näidanud, et isegi rahulikul tempol kõndimine peale söömist aitab stabiliseerida insuliini ja suhkru taset veres. Ka 2 minutiline kõndimine annab häid tulemusi ja on palju parem, kui peale söömist istuda maha või siis seista. Veresuhkru taseme kõikumist tuleks pidada silmas ka siis, kui sul pole diabeedi probleeme, sest see liiga kõrge veresuhkur tekitab väsimust, janu ja stressi. 

Mitmed tervisespetsialistid on kinnitanud, et peale söömist tuleks kõndida vähemalt 10-minutit, nii on võimalik hoida glükoosi taset stabiilsena. Paljudele inimestele valmistab veresuhkru taseme tõus peale söömist muret, eriti siis, kui toit on süsivesikuterikas või on söödud liiga ruttu. 

Samas ei ole soovitatav kõndida liiga palju kohe peale söömist, 10 minutist täiesti piisab. Ehk siis ei maksa ennast ära ka kurnata ja sellepärast tuleks kõndida pigem rahulikult. Väikest jalutuskäiku on ka palju lihtsam teha igal kellaajal. Pikema jaoks tuleb juba rohkem aega leida. Lisaks sellele võib liigne harjutuste tegemine hoopis veresuhkru taset langetada. Või teine variant, kui jalutama pole võimalik minna, siis hakka näiteks koristama, see teeb sama välja.


Kommentaare ei ole