{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 märki, mis näitavad, et sinuga pole lihtne elada

Foto : unsplash / Priscilla Du Preez    Igas peres või tutvu...

Foto : unsplash / Priscilla Du Preez

 

 Igas peres või tutvusringis on üks see inimene, kellele lihtsalt meeldib teha sarkastilisi märkusi ning öelda oma südame pealt ära seda, mida ta mõtleb ja seejuures ilma sõnu valimata. Kui sa järele mõtled ja ei näe ikka, kes see inimene olla võiks, siis võib-olla oled see hoopis sina ise? Me mõtleme ju alati nii, et meie endiga on nii tore ja hea suhelda, teised on ikka need, kes tekitavad probleeme. Aga vaata järele, kas äkki pole nii, et sina ise oled see inimene, kellega on raske koos elada? Kui see peaks nii olema, siis ära ärritu, alati on võimalik oma käitumist muuta ja olla teiste vastu viisakam. 

Raske on teada saada, kas sina oled selline, kes teistele närvidele käib aeg-ajalt, sest keegi ei tule seda sulle ju otse ütlema. Oma hoiaku ja käitumisega võime me tekitada parajat segadust nii mõneski valdkonnas ilma, et me ise sellest aru saaksime. Mõnikord on just see põhjuseks, miks me ei tunne end töö juures hästi, miks meie suhted ei vasta meie ootustele või miks igapäevane elu tundub nii tüütu. Isegi, kui sul on sõpru ja lai tutvusringkond, ei tähenda see sugugi, nagu kirjeldaksid su sõbrad sind kui toredat ja meeldivat inimest, kellega on tore koos olla. Isegi juhul, kui sa hoolid mõnest inimest, ei tähenda see nagu ei ärritaks mõned tema harjumused sind üldse. Mõnikord võib kellegi käitumine viia sind meeleheitele. 

Meie käitumine ja hoiak teistega suheldes on seotud meie suhtega teiste inimestega ja arvamusest, mis meil iseendast on. 

 

 

 

Kas sa pead end teistest paremaks? Kas sa oled veendunud et sul on alati õigus? Kas sa alahindad sageli teiste tegevus ja arvamust? Palju õnne sellisel puhul, sa oled inimene, kes käib teistele närvide peale. 

Kui sa lisaks sellele oled silmakirjalik, mängid teiste inimeste tunnetega selleks, et oma tahtmis saada ja külvad negatiivsust enda ümber, siis oled sa ilma ainsagi kahtluseta see inimene, kellega keegi puhkusele minna ei taha. 

Kui sa lood enda ümber segadust  ning probleeme ilma, et sa pakuksid välja ainsatki lahendust, siis ka see käitumishoiak on taunimisväärne ning võib ärritada su lähedasi. 

Samuti ei meeldi kõigile liigne tähelepanuvajadus ja soov kogu aeg koos olla. Kui sa ei jäta oma lähedastele enam hingamisruumi, siis võib sinuga ka selle tõttu olla raske elada. 

Isegi, kui need käitumishoiakud on äärmiselt ebameeldivad, siis on alati hea, kui inimene ise aru saab, et ta peab ennast ja oma hoiakut muutma enne, kui teised teda tõesti vihkama ja vältima hakkavad. 

 

10 käitumishoiakut, mis tõestavad, et sinuga on raske suhelda: 

Sa oled alati negatiivne

Me kõik oleme mõnikord negatiivsed ja tunneme end halvasti. Sellistel hetkedel on raske jääda positiivseks. Sellest hoolimata ei tohi langeda selle negatiivsuse lõksu, millest on raske välja saada hiljem. Sellega on sinul endal raske hakkama saada ning teistel samuti. 

 

 

 

Sa otsid alati vaidlusteemasid ilma, et pakuksid lahendusi välja

Kurtmine või oma probleemidest rääkimine on normaalne. Kui sa aga otsid pidevalt vaidlusteemasid ja ei paku välja ühtegi lahendust, mis aitaks probleemi lahendada, siis võib see su lähedastele ärritavaks muutuda. See võib tekitada halva õhkkonna, sest ilma lahenduseta probleemid muutuvad takistusteks. 

Sa oled veendunud, et sul on alati õigus

Võib-olla on sul paremad teadmised mõnes valdkonnas. Aga tähtis on ka arvesse võtta teiste inimeste seisukohti ning mõista, kui neil on õigus ja sina oled eksinud. Vastasel korral muutub see jutuajamine kiiresti talumatuks. 

Sa alavääristad pidevalt teisi

Oma vestluskaaslase ja tema ideede alavääristamine muudab teie suhte raskemaks.  

Sa ei talu, kui sulle käsklusi või korraldusi antakse

Kui sulle ei meeldi see, et sulle antakse korraldusi või öeldakse, mida sa peaksid tegema, siis oled sa selline inimene, keda parem välditakse. 

Sa pead end teistest paremaks

Kui sa usud, et sinu isiklikud probleemid on alati suuremad, kui teiste omad või et sinu arvamus on tähtsam, siis palju õnne, sa oled see inimene, kellele keegi ei taha oma muredest rääkida. 

 

 

 

Sa ei austa teiste inimeste isiklikku ruumi

Igas suhtes on piirid, millest ei tohi üle astuda ja seda nii füüsilisel, kui emotsionaalsel plaanil. Kõigile inimestele ei meeldi, kui nende isiklikku ruumi tungitakse ja sa pead sellega arvestama. 

Sa oled silmakirjalik

Kui pole vastastikkust ausust suhtes, siis pole ka head suhet. Silmakirjalikkusel ei ole kohta ei armastuses ega sõpruses. Kui sa teeskled, siis ühel või teisel hetkel reedad sa end ikkagi. Kui sa tahad kellegagi suhteid hoida, jää tema vastu ausaks. 

Sa mängid teiste tunnetega

Manipuleerimine ei tähenda seda, et sa oskad teisi ümber veenda. Manipuleeriv inimene lähtub üksnes oma isiklikest huvidest. Selline käitumine muutub ruttu väljakannatamatuks teistele. 

Sa valetad tihti

Ausus on igas suhtes kõige tähtsam. Kui inimesed tunnevad, et sul on harjumus valetada, siis ei tunne nad end sinu seltsis hästi.  


Nagu öeldud, alati on võimalik oma käitumist muuta, selle asemel, et süüdistada teisi.


 

Kommentaare ei ole