{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sellel suvel valmista ise ilma suhkruta jäätis

    Foto : unsplash / Tomek Kuidas valmistada ilma suhkruta ...

 

 

Foto : unsplash / Tomek

Kuidas valmistada ilma suhkruta jäätist? 

Kõigepealt olgu öeldud, et kui me ütleme ilma suhkruta, siis ei tähenda see sugugi seda nagu peaks lõpetama ka looduslikul kujul suhkrut sisaldavate toiduainete tarbimise - ei, see tähendab, et vältida tuleb suhkru lisamist toidu sisse, mida kõik töödeldud toidud sisaldavad tänapäeval. Ja kahjuks ka jäätis sisaldab palju suhkrut. Ja sellepärast kääri käised üles ja valmista endale suhkruvaba jääris, mis on maitselt sama hea. Sest ega suhkur ei anna toiduainele maitset juurde, ta tegelikult rikub isegi kõik teised maitsed ära oma domineeriva toimega. Seega mida vähem suhkrut, seda parem.

Aga kui suhkrut ei pane, mida siis üldse panna võib? Loomulikult puuvilju. Sest puuviljad sisaldavad looduslikult suhkrut ja annavad väga hea maitse. Suvel puuviljadest ja marjadest puudust ei tule, seega võta kõike, mida saad ja valmista hea ja kerge jäätis, mis ei tee paksuks.

Jäätist saad valmistada ka tavalise mikseriga, segad lihtsalt kõik ained omavahel püreeks ja ongi valmis. Kõige parem, kui sa paned marjad ja puuviljatükid sügavkülma (banaaniviilud, aprikoositükid, maasikad ja vaarikad jne) ja siis mikserdad lisades vedelikku (taimepiima või jogurtit, nii nagu soovid) ja saad väga maitsva jäätise. 

 

 


Apelsinimahla ja puuviljadega eskimod

© Pinterest/Leitud justonecookbook.com

 Pane jäätisevormi ananassitükke, maasikaid, nektariine, kiivisid ja mustikaid. Seejärel lisa apelsinimahla. Seejärel pista sügavkülma paariks tunniks. 


Maasikajäätis

© Pinterest/Leitud thewhiteramekins.com

Suhkru asemel võib alati panna maasikaid. Mikserda sügavkülmutatud maasikad Kreeka jogurti ja paari tilga sidrunimahlaga ning sa saad maitsva jäätise. Pista 3 - 4 tunniks sügavkülma. Lihtne ja lahja.


Ananassi kookosepiimaga jäätis

  © Pinterest/ Leitud happyhealthymama.com

Jäätise valmistamine imelihtne, mikserda omavahel sügavkülmutatud ananassitükid vähese kookospiimaga. Kalla segu jäätisevormidesse ja pista sügavkülma. Tõeline nauding garanteeritud.


Mango- vaarika jäätis

© Pinterest/Leitud recetteshanane.com

Mango ja vaarika kooslus on väga hea alternatiiv suhkru asemele. Mikserda omavahel sügavkülmutatud mango ja vaarikad ning maitsta võid kohe või siis pane sügakülma ootama. 

 

 


Kiivi-arbuusi eskimod

© Pinterest/Leitud realfoodbydad.com

 

Lihtne valmistada, mikserda arbuus smuutiks ning vala jäätisevormidesse, seejärel lisa paar viilu kiivit. Ning pista sügavkülmikusse. 

 

Arbuusi sorbett

© Pinterest/ Leitud purewow.com

 Midagi lihtsamat pole võimalik teha. Mikserda arbuus püreeks ja pista sügavkülma, paari tunni pärast on sul maitsev sorbett valmis.


Banaani- šokolaadi jäätis

 

© Pinterest/Leitud aseasyasapplepie.com

Kes suudab vastu panna banaani-šokolaadi jäätisele? Mitte keegi, eriti, kui see on suhkruvaba. Kuidas teha? Lihtne, mikserda sügavkülmutatud banaaniviilud suhkruta kakaoga. Sa võid kohe jäätist maitsta või siis pista tunniks sügavkülma.


Jogurti ja virsiku jäätis

© Pinterest/Leitud justataste.com

Tänu virsikumahlale saad sa väga maitsva jäätise. Mikserda sügavkülmutatud puuvilja lõigud jogurti ning sidrunimahlaga 5 minuti jooksul, ilma suhkrut lisamata. Võid proovida ka nektariinide ja aprikoosidega.

 

 


Banaani vaarika jäätis

© Pinterest/Leitud: grandbaby-cakes.com

Banaan + vaarikad + kookosepiim = maitsev ja hea jäätis. Valmista sügavkülmutatud marjade ja puuviljadega, mikserda kõik kokku ning pista 3 tunniks sügavkülma. Seejärel võta lusikas ja edasi oskad juba ise ka.


Apelsini-maasika-mandli jäätis

© Pinterest/ Leitud :  bloglovin.com

Segades omavahel apelsinimahla ja -tükid, värskeid ja sügavkülmutatud maasikaid, mandli- ja vaniljepiima, saad sa peale seda, kui oled jäätise pistnud paariks tunniks sügavkülma, imehea magustoidu. Sa võid segada kõik jäätisevormides kokku või siis valmistada kihtide kaupa. 


Aprikoosi-kookose jäätis

© Pinterest/ Leitud :  homegrown-kitchen.co.nz

Pane aprikoositükid sügavkülma, siis on sul jäätise valmistamiseks alati võtta. Mikserda sügavkülmutatud aprikoositükid omavahel. Lisa kookose- ja vaniljepiima. Süüa võid kohe.


Banaani-maasika-apelsini eskimod

© Pinterest/ Leitud :  sallysbakingaddiction.com

Head värsket maitset tagavad banaani, maasika ja apelsinimahla eskimod. Mikserda sügavkülmutatud puuviljad ja marjad mahlaga, seejärel pane kõik jäätisevormi, lisa pulgad ja pista ööseks sügavkülma.


Banaanijäätis


 

Banaani põhjal võib väga edukalt valmistada lahjat jäätist. Sügavkülmuta banaaniviilud ja mikserda seejärel need mandlipiimaga.




Kommentaare ei ole