{ads}

HIDE

Viimased

latest

Muuda halb päev 10 minutiga heaks!

foto : unsplash / Jackson David    Halb või raske päev selja...

foto : unsplash / Jackson David

 

 Halb või raske päev selja taga? Vaata, mida sa teha saad lühikese ajaga, et parandada oma enesetunnet ja naeratada jälle. 


1. Kallista, see teeb nii palju head

Kehaline kontakt mõjutab otse stressi taset ja tekitab sellise heaolutunde. Isegi, kui sul on väga raske päev olnud, siis kallista lihtsalt kedagi. See tekitab turvatunde, aitab rahuneda ning vabaneda natukesekski murekoormast. 


2. Hinga korralikult

Hingamisharjutused aitavad päris hästi stressi maandada. Katsu teha natuke joogaharjutusi näiteks, mis õpetab õieti hingama. Teine hea harjutus on hingata teadlikult: välja hingates lasta halb välja, sisse hingates hea sisse. Mõttega peab seda harjutust kaasa tegema. Seejärel tuleb sul jätta halb sinnapaika ja keskenduda muule. Teha oma elus ruumi heale. 


3. Tõsta jalad üles ja varusta oma aju hapnikuga, nii tulevad uued ja paremad mõtted pähe

Heida seina äärde selili ja tõsta jalad seina peale üles nii, et tagumik jääb vastu seina. Et mugavam oleks, pane midagi kaela alla. Ja seejärel... lase kõigel minna. Ära mõtle mitte millegi peale. Ja jää nii kümneks minutiks. See aitab hästi ärevushäirete vastu ning rahustab. Parandab vereringet. Ja maandab stressi.

 

 

4. Tee mingit käsitööd või nikerda midagi oma kätega

Värvi, joonista, tee käsitööd, toimeta aias, koosta mingi album, kritselda, kirjuta: tee ükskõik mida, mis aitab sul oma mõtteid muuta. Selline töö aitab langetada stressi hormooni kortisooli taset ning parandada enesetunnet. Mida rohkem hõivatud sa oma tööga oled, seda vähem jääb sul aega mõtlemiseks.

 

5. Ole üksi ja lae oma patareid täis

Mõnikord löövad lained üle pea. Raske on rahuneda, kui sa jääd samasse keskkonda. Selleks, et stressi maandada, tuleb olla üksi. See aitab ka mõtteid muuta. 

 

6. Loe mõnda head raamatut

Võta mõni hea raamat ja hakka lugema. Piisab kuuest minutist, et stressi maandada. Kui töö juures peaks olema pingeline periood, siis hoia raamat alati kotis, et vajadusel saaksid võtta raamatu välja ja lugeda. 

 

 

7. Muusika

Kui sul on mõni lemmiklaulja, kelle laulude kuulamine aitab sul enesetunnet parandada, siis pane autos või kodus muusika mängima ja kuula. Pane kohe hääl põhja. Ja laula kaasa! 

 

8. Pane oma probleemidele nimed

Hea on ju öelda, mis sind rahutuks teeb või ärritab. Või mis sinus ärevust tekitab. Et see mure ei jääks kuhugi hingepõhja kipitama. Kirjuta kõik oma probleemid üles valge paberilehe peale ja põleta leht ära. 

 

9. Sunni ennast naeratama isegi, kui see nõuab sinult pingutusi

Selline sunniviisiline naeratus aitab aju ära petta ja leevendada seega stressi. Peta oma aju ära, sisestades endale, et sa oled võimeline naeratama ja tuled oma emotsioonidega toime. Stressis olles tunduvad kõik probleemid suuremad, kui nad seda tegelikult on. Kui muu ei aita, siis võta mõni hea komöödia, mis sind naerma ajab ja aitab enesetunnet parandada.

 

10. Tee midagi head endale

Mis teeks sind õnnelikuks? Mida sa tahaksid teha? Peale rasket päeva tuleb teha endale pai. Ja olla enda vastu hea. Isegi, kui sul on palju tööd ja üks toimetus ajab teist taga, lükka see kõik homse peale ja hoolitse natukenegi enda eest. Väikestel rõõmuhetkedel on suur võim. Tükike šokolaadi, jalutamine mere ääres, klaasike veini, hea tuttava külaskäik... Võta aega iseendale.  


Kommentaare ei ole