{ads}

HIDE

Viimased

latest

India noormees andis oma vanemad kohtusse selle eest, et nad talle elu andsid ilma tema käest küsimata

foto : unsplash / Omar Lopez   Tegemist on ühe antinatalisti...

foto : unsplash / Omar Lopez

 

Tegemist on ühe antinatalistiga, kelle arvates on laste saamine vastutustundetu ja isetu tegu. Oma õiguste kaitseks andis noormees oma vanemad kohtusse. 

Seda mõtteviisi toetavad mitmedki teised inimesed, kes leiavad, et laste sünnitamine oma isiklikel huvidel ei ole hea. Seda kinnitab ka noormees, kelle lugu avaldati väljaande The Guardian veergudel. Noormees jääb oma veendumustele kindlaks, tegemist on 27-aastase India elanikuga, kes on andnud oma vanemad kohtusse täiesti üllataval põhjusel, milleks on talle elu andmine ilma tema nõusolekuta. Noormees ise ütleb, et ta on antinatalist. Raphaël Samuel väidab, et elu andmist võib võrrelda orjuse või inimrööviga. Indiast Mumbai linnast pärit noormees kinnitab, et laste saamine on väga egoistlik ja silmakirjalik otsus. Pole just kerge tulevaste lapsevanemate jaoks. Isegi, kui noormehe suhe oma vanematega on väga hea ja ilma igasuguste probleemideta, siis on ta siiski otsustanud anda oma vanemad kohtusse nende iseka otsuse pärast. Samuel süüdistab oma vanemaid selles, et nad andsid talle elu ilma tema käest küsimata.

Samuel ütleb, et kui kellegi lapsel on hetkel probleeme, siis on see selle tõttu, et tema vanemad teda siia ilma tahtsid. Oma kallite vanemate poole pöördudes tänab Samuel neid kõige eest aga ütleb, et edaspidi näeb neid kohtus. 

 

 

Samuel ütleb, et tema pole ise endale elu valinud, vanemad tahtsid teda enda rõõmuks. Tal on olnud ilus ja erakordne elu aga ta ei näe selle kõigel mõtet. 

Paljud inimesed toetavad Samueli mõtteviisi, tegemist on tõelise filosoofiaharu, mitte eluviisiga. Filosoof Arthur Schopenhauer on juba sellel teemal arutanud. 

Antinatalism peab laste saamist ja paljunemist ebaõiglaseks, eriti praegusel ajajärgul, kus inimestele ei jätku puhast vett ega toitu. Kliimasoojenemine on pannud paljusid oma elu ja tuleviku üle järele mõtlema. Ja ilmselt just selle tõttu on Samuel otsustanud saata oma vanemad kohtusse, kuna nad otsustasid saada lapse Indias, mis on juba ülerahvastatud viimase piirini. See ideoloogia tõmbab endale aga üha uusi ja uusi mõttekaaslasi. Poolt või vastu selleks, et sünnitada lapsi? Kas laste saamine on egoistlik ja isekas tegu? Kas lapsevanemaks olemine ongi elu mõte? Küsimusi on palju. Raphael Samueli vanemate kohtuasja käsitlemise kuupäeva pole veel paika pandud aga antinatalismile heidab see kohtusaaga valgust küll, mis võib hakata järgnevatel aastatel laialdasemalt levima.

Kommentaare ei ole