{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaitsta end liiga negatiivsete inimeste eest?

foto : unsplash / Alex Ivashenko   Need on inimesed, kes või...

foto : unsplash / Alex Ivashenko

 

Need on inimesed, kes võivad rikkuda kogu su päeva ära. Nad ei lase sul rahulikult elada ja loobivad sulle kaikaid kodaratesse nii töö juures, kui eraelus. Nende suurim rõõm on näha, et sul läheb halvasti. Ja mitte ainult sul, vaid üldse kogu maailmal. Siis on nemad rahul ja nende roll täidetud. Ja selle tõttu ongi tähtis hoida sellistest inimestest võimalikult palju eemale. 

Negatiivsed inimesed panevad sind ka nägema ainult halba enda ümber. Nad on harjunud nägema asju läbi oma vaatevinkli. Nad ei tunne tänulikkust, kui sa midagi sellisele inimesele kingid, võid sa kindel olla, et see, mida sa kinkisid, talle ei meeldi ja ta näitab oma rahulolematust välja. Ta võib isegi solvuda sellepärast, et sa talle sellise kingituse tegid. 

Sellised inimesed elavad ainult oma negatiivsuses. Nad on kogu aeg vihased või mossis. Ääretult pessimistlikud. Nad näevad kõiges ainult halba. Reisile ei taha keegi sellise inimesega minna, sest küll on ilma liiga palav või siis toit maitsetu. 

Töö juures on temaga võimatu mõistlikult suhelda. Ta ei ole kunagi teiste arvamuse ja otsustega nõus, endal tal aga lahendusi välja pakkuda ka ei ole. Ta ei ole millegagi rahul, teeb teiste tööd maha ja näeb kõiges vigu. 

 

Ta ise ei pea ennast negatiivseks ega pessimistlikuks: " Ma olen realist, mitte negatiivne. Asju peab nägema nii nagu nad on." 

Ainult, et selline inimene ei lase sul ka elada. Ta teeb kõik maha: su unistused, su ettevõtmised, su soovid ja igatsused. Negatiivsus on tema toit, mis annab talle jõudu. Ta ei tunne rõõmu oma elust ega päevadest. Negatiivsuse sees olemine on tema mugavustsoon, ta otsib lausa juurde negatiivsust oma ellu ja elabki üksnes selle nimel. Ta isegi ei taha oma elu muuta. Tema reaalsus ongi negatiivne. 


Kuidas sa saad end kaitsta? 

Kõige parem, mis sa teha saad, on hoida temast eemale. Aga kui see ei ole võimalik, siis loe, mida sa veel teha saad, et ennast kaitsta.


1. Ära vaidle negatiivse inimesega ja ära hakka temaga maid jagama

Ära õigusta ennast. Ära hakka temaga liiga pikalt rääkima. Ära ürita teda ümber veenda. Ära katsu talle mõistust pähe panna. Sa kurnad ainult iseennast ära seejuures, saad veel lisaks haiget ja kaotad ise oma reaalsusetaju. Kuula ta ära, täna ja mine tegele millegi muuga. Negatiivne inimene katsub ikka püüda su tähelepanu vestluse käigus. Ta tahab panna sind faktide ette. Et avada su silmi. Ära tee sellest välja, täna teda rahulikult ja räägi millestki muust. Ta saab ise ka aru, et tema rünnakud sinu puhul ei toimi. Järgmine kord katsub ta uuesti su tähelepanu tõmmata ja panna sind kahtlema aga sa pead jääma rahulikuks ja mitte laskma end mõjutada.


2. Olles negatiivse inimesega koos, mõtle oma lähedastele

Sa pead aru saama, et sa oled negatiivse inimesega koos, kes tahab oma hirmusid ja kartuseid sulle üle anda. Suure tõenäosusega teed sina hiljem sama oma lähedastega. Ära tee seda ja ära pane teisi ühe inimese pärast kannatama. 



3. Varu endale igasuguseid vabandusi valmis kõikideks elujuhtumiteks

Katsu leida selliseid vabandusi järgmiseks korraks, mis panevad jutuajamisele lõpu. Niipea, kui ta ta tahab sinuga rääkima hakata, jää taktitundeliseks ja viisakaks ning leia mõni hea vabandus, mis sind välja aitab.


4. Ära lase tal enda üle võimust võtta

Sa vajad oma jõudu selleks, et teha tööd või elada rahulikult, seega ära lase tal kogu oma tähelepanu endale võtta. Hoia ennast rohkem. 


5. Ole otsekohene ja väljenda end selgelt

Aga ära tee talle tahtlikult haiget.


Tavaliselt on nii, et alateadlikult võtame me üle nende inimeste mõtlemislaadi, kellega me iga päev kõige rohkem suhtleme. Mitte ainult mõtlemislaadi, vaid ka käitumishoiaku ning head ja halvad harjumused. Väga vähestel on nii tugev iseloom, et nad suudaksid kinni pidada oma isiklikest väärtushinnangutest ja põhimõtetest, et mitte lasta end mõjutada. Kui sa oled ümbritsetud negatiivsete inimestega ja tunned, et sa oled ka ise muutunud negatiivsemaks, siis sa tead, miks see nii on.

Kommentaare ei ole