{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida teha, kui suhe ämmaga on halb

foto : unsplash / Roselyn Tirado    Ega ämma ei saa valida. ...

foto : unsplash / Roselyn Tirado

 

 Ega ämma ei saa valida. Ja on ämmasid, kes ei hoia end ka tagasi, ütlevad kohe oma arvamuse välja ning tahavad, et nende otsusteid arvesse võetakse. Ämm ei arva ise, et ta teeks midagi halba, ega noored nagunii ise ei tea ega oska, mis nemad elust teavad. Ja tavaliselt on see noor minia ikka saamatu ega oska midagi. Eks ämm oma südames peab ka natuke miniat süüdlaseks, et ta tema poja ära võttis. Ega ka meeste suhe ämmaga pole alati hea. Kõige parem oleks oodata, kui esimesed erimeelsused üle lähevad ja seejärel katsuda omavahelisi suhteid siluda. Kõigepealt tuleb kindlaks teha, milline on sinu suhe ämmaga.

Kas su ämm kritiseerib sind, su eluviise või seda, kuidas sa riides käid? 

Kas ta tahab kaasa tulla, kui te kuhugi lähete? 

Kas ta on sind juba võrrelnud kellegagi?

Kas ta näeb kõike halvas valguses ja on liiga negatiivne? 

Kas ta arvestab sinu arvamusega või ei lähe see talle korda? 

Kas ta on kade ja egoistlik? 

Kas sa tunned end halvasti temaga koos olles? 

 

 

Kui sa vastasid jaatavalt enamikele küsimustele, siis on võimalik, et su ämm on manipuleeriv. Ta on olnud liiga kaitsev oma laste suhtes, kasvatanud lapsed, kes temast sõltuvad ning harjunud otsustama oma laste eest. Täiskasvanud inimesel on endal raske näha seda, et tema ema käitumine võib halba teha. Ja ta ei oska piira panna paika ning see tekitab konfliktseid olukordi ja võib isegi saada suhtele saatuslikuks. 

 

Kuidas sellises olukorras hakkama saada? 

1. Loo emotsionaalne ja füüsiline vahemaa (hoia ämmast eemale)

See aitab hoida pingeid eemal. Lisaks aitab see näha olukorda teise nurga alt. Sa ei pea tundma end süüdi sellepärast, et sa ei lähe oma ämma juurde, ei osale suurematel üritustel ja ei võta osa tähtpäevade tähistamisest. Ja ei võta telefoni vastu, kui ämm helistab.

 

2. Sa ei pea talle meeldima

Sest selline ämm ei ole nagunii kunagi mitte millegagi rahul. Sa ei saa midagi teha, et talle meele järgi olla. Ja kui sa annad alla ja teed kõike nii nagu tema seda soovib, kaotad sa iseennast ära. Ja ka see ei tee teie omavahelistele probleemidele lõppu, sest ta leiab ikka ja alati midagi uut, mida kritiseerida ja mille suhtes rahulolematust välja näidata. Mõtle rohkem enda peale ja mitte selle peale, kuidas ämmale meeldida. Sa ei vaja mitte kellegi nõusolekut ega heakskiitu, et elada oma elu nii nagu sina seda tahad. 

 

 

3. Räägi oma partneriga

Ütle talle, et see probleem on ainult sellepärast, et su partner ei oska oma emale piire panna. Et su partner ei ole enam laps, kelle eest peavad teised otsustama, ta võtab ise oma otsuseid vastu ega vaja teiste arvamust. Kui su partner ei taha midagi teha, et sind kaitsta oma ema eest, siis võivad pinged aja jooksul ainult kasvada. 

4. Ära riku oma partneri suhet oma emaga

Ema on ema ja suure tõenäosusega ei taha sinu partner läbikäimist oma emaga lõpetada. Sellisel juhul tuleb leida kuldne kesktee ja tasakaal, mis sobib kõigile. 

5. Mõtle järele, kas see suhe on ikka seda väärt

Üldiselt ei parane su suhe sellise ämmaga, sest tema täiskasvanud laps tavaliselt ei tea, mida teha, et seda olukorda parandada. Kui sa oled oma kaaslasega sellest probleemist rääkinud aga midagi ei muutu, siis tuleb sul võib-olla hakata rohkem iseenda peale mõtlema.

Kommentaare ei ole