{ads}

HIDE

Viimased

latest

Käed paistes kuumade ilmade tõttu? Vaata, mida teha, et saaks sõrmust kanda sellel suvel

  Foto : unsplash / Kenrick Mills    Paljudel inimestel on p...

 

Foto : unsplash / Kenrick Mills

 

 Paljudel inimestel on probleeme käte tursete ja paistetusega just suvisel perioodil palavate ilmadega. Vaata, kuidas seda ära hoida. 

Suvi on ametlikult alanud ja seekord üsna palavate ilmadega. Tundub, et suvi tuleb ilus. Kuumad ja palavad ilmad aga ei ole kõigile meelt mööda. Sest paljudel kaasnevad soojade ilmadega käte ja jalgade tursed. 

Meie toitumine mõjutab palju üldist tervist ja heaolu. Selleks, et turseid ära hoida, kasuta vähem soola toiduvalmistamise juures. Sool on ilmselgelt nende vaenlane, kes kannatavad veepeetuse all. Roogade maitsestamiseks kasuta teisi vürtse. 

 

 

Samuti on olemas diureetilise toimega toiduaineid ning ravimteesid, mis soodustavad liigse vedeliku väljutamist ja aitavad tursete vastu. Nii paradoksaalne, kui see ka ei tundu, siis vesi aitab ikkagi võidelda liigse vedeliku vastu kehas. Piisav vedelikutase organismis, aitab võidelda veepeetuse vastu ning seega ka tursete ja paistetuse vastu. 

Turseid ja paistetust aitab alandada ka see, kui hoida käsi paar minutit külmas vees (mitte jääkülmas, mis põhjustab veelgi suuremat paistetust).

Kui sa oled oma toitumise üle vaadanud ja hakanud piisavalt vett jooma, siis tursete vastu aitab ka sõrmede masseerimine. Masseeri oma käsi, alustades  sõrmeotstest ning liikudes peopesa poole, nii stimuleerid sa lihaseid ning veri hakkab liikuma südame poole. Masseerimine aitab ka väljutada liigset vedelikku käte piirkonnast.  

Selleks, et vereringet käte piirkonnas parandada, liiguta oma käsi. Tõsta käed üles ja seejärel alla. Või kirjuta.

Veel üks hea nipp on hoida kätekreemi külmutuskapis. Kreem niisutab nahka ning külm omab värskendavat toimet. See aga aitab võidelda tursete vastu.

Kommentaare ei ole