{ads}

HIDE

Viimased

latest

Jalad paistes? Vaata, mis sellel puhul aitab

    Foto : unsplash / Jan Romero Jalgade paistetus ja tursed...

 

 

Foto : unsplash / Jan Romero

Jalgade paistetus ja tursed on eriti suvel levinud probleem paljude inimeste jaoks. Tihti kaasneb paistetusega ka valu, see muudab olukorra veelgi keerulisemaks. Ka palavus on süüdi selles, et jalad paiste lähevad aga üldiselt annab see märku halvast vereringest. Vaata, mis aitab sul turseid vähendada.

Joo palju vett

Soovitatav on juua vähemalt 1,5 liitrit vett päevas. Kui sul on probleeme jalgade paistetusega, siis pead sa veelgi rohkem sellest nõuandest kinni pidama. Vee joomine aitab vereringet parandada.

Masseeri jalgu

Paistes jalgade vastu aitab ka massaaž. Masseri jalgu ringjate liigutustega. Masseerimiseks võid sa kasutada ka jahutava efektiga jalakreemi või siis eeterlikku õli. Masseeri jalgu altpoolt ülespoole, alustades jalaotstest ning liikudes säärteni, alati ringjaid liigutusi tehes. 

Väldi kuumalaineid

Liiga kuumad ilmad ei ole vereringele head, eriti soodustavad nad jalgade paistetust. 

 

 

Söö õieti

Toitumisel on suur roll meie vereringe korraliku funktsioneerimise juures. Selleks, et vereringet parandada, tuleb süüa rohkem valke, mis aitavad ennetada veepeetust. Söö palju kalatoite. Samuti on omal kohal aed- ja puuviljad aga väldi neid, mis sisaldavad liiga palju kiudaineid. Liiga suur soola tarbimine on halb vereringele. Samuti tekitavad turseid suitsetamine, suhkrurikkad toidud, kohv ja alkohol.

Tee joogaharjutusi

Tõsta jalad lihtsalt seinale või üles ja hoia nii vähemalt 2 minuti jooksul. Kontrolli oma hingamist. See harjutus aitab parandada vereringet. 

Söö ingverit

Ingver aktiveerib neerude energia ja aitab parandada vereringet.

Kontrolli oma kehaasendit

Istuv eluviis ja vähene liikumine muudavad vereringet halvemaks. Istudes ära tõsta jalga teisele põlvele ja ära istu liiga kaua ühel kohal. Tõuse regulaarselt ja tee paar sammu. Õhtul katsu teha joogaharjutust, tõstes jalad seinale ja hoides asendit paari minuti jooksul.

Külm jalavanni jääkuubikutega

Ning käi küllma duÅ¡i all.  See parandab veenide verevarustust ning üldist vereringet. Eriti hea on külm jalavann valutavate jalgade puhul. Ka mere ääres käies käi jalgupidi vees, see on veel eriti kasulik ning aitab tursete puhul.


 


 


Kommentaare ei ole