{ads}

HIDE

Viimased

latest

Emotsionaalne detox on see, mida sa praegu vajad

foto : unsplash / Ahmas Odeh    Pane oma mured nüüd kappi är...

foto : unsplash / Ahmas Odeh

 

 Pane oma mured nüüd kappi ära ja kapivõti peida ära ning tee läbi emotsionaalne detox. See murekoorem, mida sa viimastel kuudel (või aastetel) oled harjunud oma õlgadel nii vapralt kandma (tubli oled), on sind nüüd täiesti ära väsitanud. 

Jaa, sul on õigus, elu ei ole lihtne. Kõik ei lähe alati nii nagu me seda sooviksime. Ainult filmides tundub, et teistel on nii ilus elus ja kõik läheb alati hästi. 

Sa oled pidanud liiga palju kannatama. Liiga palju üle elama. Liiga kaua üksi hakkama saama. Liiga palju muretsema. Sa ise ka ei tea, kui tubli sa tegelikult oled. Aga ühel hetkel saab see karikas täis. Ja selle jaoks, et olukord täiesti kontrolli alt ei väljuks, pead sa nüüd mõneks ajaks aja maha võtma ja muutma midagi oma elus. 


Pane oma murekoorem maha, ära kurna ennast enam

1. Sul on õigus nutta ja olla vihane, mitte keegi ei saa sind selles keelata

See aitab kaua tagasi hoitud emotsioone välja saada, mis su hingepõhjas kripeldavad. Isegi, kui sa esimese hooga ise ka ei tea, mis sinuga lahti on (oled sa kurb, vihane, pettunud, tunned end süüdi, läbikukkununa jne), siis vähemalt lase oma tunded välja, selle asemel, et vapralt teha nägu nagu midagi ei oleks lahti. Kus su emotsioonid peidus on, kus sul kõige rohkem pitsitab (kurgus, rinnus, kõhus)? Ära mõista enda üle kohut. Lase oma emotsioonid lihtsalt välja ja ära hakka ennast süüdistama. Hästi aitavad näiteks ka joogaharjutused või siis sofroloogia. 

 

 

2. Loo kord oma hinges tänu hingemisharjutustele

Kui sa tunned, et nüüd kohe sa plahvatad ega suuda oma tundeid enam tagasi hoida (ometi pole selleks õige hetk), siis hinga 5 sekundi jooksul sisse ja 5 sekundi jooksul välja. See aitab südamerütmi korda saada, rahustab närvisüsteemi ja aitab maha rahuneda. 

3. Tantsi end tühjaks

Uuringud on näidanud, et muusika paneb keha tootma tuju reguleerivaid hormoone (oksütotsiin ja dopamiin), mis tekitavad hea enesetunde. Ehk siis kui sa tunned end kurvana või oled vihane, siis pane hea muusika mängima ja tantsi. Erinevas rütmis. Või mine tantsukursustele.


Hoia end, et lained üle pea ei lööks

4. Kaitsevkuppel

Loo oma kilp, mis kaitseb sind kõige halva ees, kui vaja. Näiteks kujuta endale ette, et sind ümbritseb selline tugevast klaasist kuppel, mida mitte keegi ega miski lõhkuda ei saa. Mitte keegi ei saa sulle seega haiget teha ega sinus stressi tekitada. See võib olla ka vatitupsudest pehme pesa või valgusering, mis sind kaitseb kõige halva ja negatiivse eest. Sisse lased sa ainult seda, mis teeb sulle head. Hoia seda pilti kaitsvast kilbist enda peas kuni sa tunned end natukenegi paremini. 

 


Kommentaare ei ole