{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 märki, mis viitavad sellele, et su suhe venna või õega ei ole normaalne

  Foto : unsplash / Cyrus Crossan    Kas sul on mõni vend võ...

 

Foto : unsplash / Cyrus Crossan

 

 Kas sul on mõni vend või õde või isegi mitu? Siis ilmselt sa tead, et suhted võivad teinekord olla väga keerulised ja mõnikord isegi halvad. 

Kuidas sina oma õe või vennaga lapsepõlves läbi said? Kas te kaklesite palju? Kas need lapsepõlve erimeelsused ja lahkhelid on nüüd sama vastuolulised nagu enne? 

2017. aastal Cambridge ülikooli poolt läbi viidud uuring näitas, et noortel täiskasvanutel on sageli parem suhe oma lemmikloomadega, kui oma vendade-õdedega. Tihti me ei taha ise seda endale tunnistada, sest ühiskonna ettekujutlus idüllilisest perepildist on meile sisse kodeeritud. Vaimsele tervisele ei tee see aga midagi head. 

Vaata, millised 5 märki viitavad sellele, et su suhe õe või vennaga ei ole normaalne.


Su õde või vend rikub su suhteid teistega

Kui sa oled leidnud endale selliseid sõpru, kes sind hindavad sellisena nagu sa oled, kas see häirib su venda või õde? Ja kas siis kadeduse, rivaalitunde või lihtsalt soovist sulle halba teha, teeb ta kõik, et su suhteid rikkuda. Ta käitub ebaviisakalt su sõpradega või hakkab ohvrit mängima. Selles mängus jääb sinule ründaja ja manipulaatori roll. Ja tänu sellele plaanile jääd sa üksi, kui su sõbrad peaksidki sinust eemalduma. Et seda vältida, on parem, kui sa piirad oma sõprade suhtlemist oma perega.

 

 

 

Su õde või vend tekitab sinus stressi

Sa katsud teie omavahelisi suhteid paremaks muuta, hoida alal head läbikäimist oma õe või vennaga, organiseerid kokkusaamisi jne. Aga samas tunned sa suuremat stressi ja pinget, kui see kokkusaamine kätte jõuab. Kui see nii peaks olema, siis tõenäoliselt keskendud sa rohkem sellele, mis teie omavahelises suhtes valesti on ja kardad juba ette seda, mida ta sulle öelda võib ning mis võib sulle haiget teha. See on juba ise märk sellest, et su õel või vennal on liiga suur mõju sinu üle ja sa peaksid sellele probleemile leidma lahenduse. 

 

Temaga koos veedetud aeg on sinu jaoks kurnav

Kas sul on kalduvus enda tundeid kontrollida, kui sa oled oma õe või vennaga koos? Kas temaga koos olles on sul raske jääda loomulikuks, kas sa kardad, et ta saab vihaseks millegi pärast? Kui see nii peaks olema, siis nõuab see kõigepealt sinult väga suurt vaimset ja ka füüsilist pingutust. Sa oled valmis taluma tema valusaid sõnu ilma, et sa midagi vastu ütleksid või ette võtaksid antud situatsioonis. See mõjutab kahtlemata suurel määral sinu eneseusku hoolimata sellest, et sa katsud sellest üle olla. Kuidas seda olukorda lahendada? Ole aus. Ta saab üle pettumusest, mida see võib temas vallandada aga sa ei tohi lasta tal oma jalgadel tallata. Räägi temaga ausalt.

 

 

 

Su vend või õde alandab sind terve päeva jooksul

Kui söömise ajal tõmbab su vend või õde kõikide tähelepanu sinule selleks, et sind kritiseerida, siis võib see olla lihtsalt kadedusest. Sinu alandamine on ainus võimalus, mis aitab tal iseennast natuke kõrgemale upitada. Tema kriitikat tuleb võtta, kui enesekindluse puudust, mis tal on enda võimetesse. Tegelikult võib ta imetleda sind ja su tegemisi ja tunda end võrreldes sinuga vähem olulisemana ja rumalamana. Selleks, et sellele probleemile lahendust leida, oleks hea, kui te räägite oma vastastikkudest kompleksidest. 

 

Sa ei saa temalt abi

Kui sul on vaja natuke abi, siis ei ole tal kunagi sinu jaoks aega. Ta käitub egoistlikult ja ignoreerib tihti su arvamust ning tundeid. Loomulikult tunned sa end tänu sellisele käitumisele üksi. Kui temal aga sind vaja on, siis ei kõhkle ta sinu poole pöördumast ja kui sa keeldud, siis käitub ta nagu laps, kes väljendab oma pettumust. Ta katsub sind panna ennast süüdi tundma nagu oleksid sina kõikidest tema probleemides süüdi. 

Selleks, et omavahelisi suhteid parandada, tuleb panna paika selged piirid. Kui sa ütled ei, siis ära muuda oma otsust. Võib-olla alguses hakkab ta sinust eemale hoidma aga mingil hetkel võtab ta sinuga taas ühendust. Sa oled inimene, kellele ta võib kindel olla ta ja pöördub ikkagi sinu poole. Ja sinul on nii võimalik talle rääkida sellest, mida sina tahad ning öelda, millist suhet sa temalt ootad. 

 


Kommentaare ei ole