{ads}

HIDE

Viimased

latest

19 põhjust, miks sa peaksid jooma sidrunivett igal hommikul

   See pole mitte kellelegi uudiseks, et sidrun on tervisele väga kasulik. Ta sisaldab rohkesti C vitamiini, mineraale ja kiudaineid,...

 

 See pole mitte kellelegi uudiseks, et sidrun on tervisele väga kasulik. Ta sisaldab rohkesti C vitamiini, mineraale ja kiudaineid, mis aitavad kaasa organismi heale funktsioneerimisele. Aga kas sa tead, mis tegelikult juhtub sinu kehaga, kui sa hakkad iga hommik jooma sidrunivett tühja kõhu peale? 

Foto: unsplash

 

1. Sidrunimahl sisaldab mitmeid erinevaid kasulikke ühendeid, mis parandavad naha tekstuuri. Sidrunis leidub palju sidrunhapet, mis aitab jumet parandada. Samuti on sidrunil bakterivastane toime, mis aitab sul mustadest komedoonidest vabaneda ning toimib aknet ennetavalt. Soovitatav on kanda sidrunimahla näonahale õhtul ja ainult kahel korral nädalal, et ta ei hakkaks nahka kuivatama.

2. Sidrunimahl on kasulik rasedatele naistele. Kuna ta sisaldab rikkalikult C vitamiini, aitab ta iivelduste ja oksendamise vastu. Selleks tuleb juua igal hommikul sidrunimahla veega pooleks segatuna.

3. Sidrunivesi aitab igemepõletikku ning hambavalu leevendada. Sidrunimahl on väga tõhus vahend igemeprobleemide korral. Tal on põletiki- ja bakterivastane toime, ning ta aitab igemepõletiku vastu ning lahti saada halvast hingeõhust.

4. Sidrunivesi tõstab selliste elektrolüütide arvu kehas nagu naatrium, kaalium, magneesium ja kaltsium, mis aitavad keha niisutada, lõdvestada lihaseid ja veresooni.

 

 

 

5. Leige sidrunivesi on väga tõhus vahend, mis aitab seedeprobleeme vältida. Sidrun sisaldab rikkalikult kiudaineid, mis soodustavad head seedimist, ennetavad puhistusi ja kõrvetisi. Lisaks sellele võitleb sidrun edukalt happelisuse vastu tänu oma kaaliumi sisaldusele, mis aitab muuta sidrunhapet tsitraadiks, hakates toimima nagu puhver maos.

6. Tänu oma kiudainete sisaldusele, soodustab sidrunivesi head seedimist ja aitab reguleerida seedetööd.

7. Sidrunivesi parandab maksa tööd, ergutades teda tootma rohkem ensüüme, mis aitavad maksal väljutada toksiine. Lisaks sellele stimuleerib sidrun sapi tootmist, mis aitab maksal samuti puhastuda. 

8. Sidrunivesi aitab leevendada lihaste- ja liigesevalu. Sisaldades kaaliumit ja kaltsiumit, mis on vajalikud lihaste ja luude tugevdamiseks ning krampide ennetamiseks.

9. Sidrunimahl on tugev antioksüdant, mis aitab võidelda vabade radikaalide vastu. Vabad radikaalid ründavad terveid rakke, soodustades seega haiguste teket ja naha enneaegset vananemist. Lisaks sellele sisaldab sidrun rikkalikult C vitamiini, mis tugevdab immuunsüsteemi.

 

 

 

10. Sidrun sisaldab rohkesti antioksüdante, mis puhastavad verd, veresooni ja artereid. See on oluline protsess ennetamaks erinevaid haiguseid. Sidrunimahla regulaarne tarbimine aitab alandada kolesteroolitaset ja seega parandada südame tervist.

11. Sidrunimahl aitab ka kaalu kaotada. Kuna ta sisaldab veeslahustuvat kiudainet pektiini, mis moodustab kleepuva geeli, aeglustades toiduainete seedimist ja tekitades kauemaks ajaks täiskõhutunde. Lisaks sellele sellised on sidrunis sisaldavatel antioksüdantidel polüfenoolidel oluline roll kaalu kaotuse juures.

12. Tänu oma aluselisele toimele, aitab sidrun tõsta keha pH taset. Kui pH tase on kõrge, aitab see tugevdada immuunsust ja ennetada seega haiguste teket, aeglustades bakterite levikut ja kasvu.

13. Sidruni erinevate kasulike omaduste seas on kindlasti tema kiudainete sisaldus. Sidrun aitab leevendada ja ennetada maokõrvetisi.

14. Sidrun tagab närvisüsteemi hea funktsioneerimise. Ta sisaldab palju kaaliumi, mis aitab võidelda depressiooni ja ärevushäirete vastu.

 

 

15. Tänu oma aluselisele toimele, aitab sidrunivesi lahjendada kusihapet, mis tekivad lämmastikumolekulide degradatsioonist, olles seotud toitumise või raku surmaga. Kui kusihape aga kehas ladestuma hakkab, võib ta põhjustada liigesepõletikku ehk artriiti.

16. Sidrunimahl annab nahale sära. Sisaldades rohkesti C vitamiini, soodustab ta naha elastust ja ennetab kortsude teket.

17. Sidrunivesi aitab ennetada ja lahustada sapi - ja neerukive.

18. Sidrun on bakteri- ja seenevastase toimega. Tänu oma antioksüdantsele toimele aitab ta hingamisteid puhastada. 

19. Sidrunimahl on tugeva bakterivastase toimega, sisaldab rikkalikult vitamiine ja mineraale, mis tugevdavad immuunsust ja ennetavad grippi ning nohu.

 

Joo iga hommik 500 ml leiget vett, millesse sega 1 sidruni mahl. Soovitav on juua sidrunivett hommikul tühjale kõhu peale.


 

Kommentaare ei ole