{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nipid, kuidas saada kiiresti kaalust alla nii, et kaal kohe tagasi ei tuleks

  foto : unsplash / Nathan Dumlao Kaalust alla saada on väga...

 

foto : unsplash / Nathan Dumlao

Kaalust alla saada on väga hea, veelgi parem oleks, kui need kaotatud kilod ei tuleks kohe tagasi. Tavaliselt on ikka nii ju, et niipea, kui hakata taas normaalselt sööma, tulevad ka kõik kilod üsna ruttu tagasi. Sellepärast ei tohigi pidada selliseid ohtlikke dieete, mis aitavad küll kiiresti kaalust alla saada, panevad aga tervise ohtu, keeravad ainevahetuse tuksi ja lõppkokkuvõttes tulevad kõik kilod nagunii tagasi.

Kui sa aga tahad kaalu kaotada ja kiiresti, pead sa vähendama oma päevast kaloritekogust 300 - 500 kalori võrra. See sõltub muidugi ka inimese vanusest, soost ja kehalise aktiivsuse tasemest. Rõhku tuleks panna aga rohkem puu- ja köögiviljade söömisele. Toiduvalmistamise juures tuleks eelistada aurutamist ja hautamist ning vältida rasvainete kasutamist. Lahja kohupiim on samuti kasulik, sest see sisaldab palju valku ning täidab hästi kõhtu. Et toit oleks maitsvam, võiks kasutada toiduvalmistamise juures vürtse, maitsetaimi ning puljongit. 

 

 

Kuidas kiiresti kaalu kaotada nii, et kaotatud kilod tagasi ei tuleks? 

1. Sea endale kindel eesmärk. Kui palju sa tahaksid kaalust alla saada? Ära sea endale kohe alguses liiga suuri eesmärke ja ära pane oma tervist ohtu. Küsi mõnelt targemalt inimeselt nõu. Ja pea meeles, et dieeti pidades kaob nädalas keskmiselt pool kilo kuni kilo, mitte rohkem. 

2. Söö tasakaalulalt. See on elementaarne, kui sa tahad kaalu kaotada. Ära hakka liiga äärmuslikke dieete järgi proovima, sest siis tulevad kõik kilod tagasi. Söö kõike aga mõistlikus koguses. 

3. Söö aeglaselt. Võta söömiseks aega, ära ahmi toitu suhu, ära neela ilma mälumata alla. Mälu korralikult iga suutäit. Nii ei söö sa üle ja õpid korralikult sööma.

 

 

4. Liigu rohkem. Pane oma keha kaloreid põletama ja selle jaoks katsu rohkem liikuda. Vähemalt pool tundi iga päev. Tee midagi, mis sulle meeldib teha. Kas või aiatöid. Või korista. Või mine jalutama. Või tee trenni. Kõige tähtsam on regulaarsus.

5. Söö vähem. Kui sa tahad kaalust alla saada, pead sa hakkama sööma väiksemaid portse. Söö näiteks väiksemaid portse ja jaga need päeva peale ära. Nii ei lähe kõht tühjaks keset päeva.

6. Söö hommikul. Ära jäta söögiaegu vahele. Hommikusöök on päeva kõige olulisem eine, sest see annab sulle päevaks vajalikku energiat ja jõudu. 

7. Joo rohkem vett. Vesi aitab kehal mürkaineid väljutada . 

8. Piira alkoholi tarbimist. Alkohol ei ole tervisele kasulik ja teeb paksuks, sest ta sisaldab liiga suures koguses suhkrut.

Kommentaare ei ole