{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mees, kas sina aitad oma naist kodutööde tegemisel?

  foto : unsplash / Dmitry Vechorko  Kui palju on neid mehi,...

 

foto : unsplash / Dmitry Vechorko

 Kui palju on neid mehi, kes vabatahtlikult võtavad tolmuimeja kätte või panevad pesu kuivama? Ja kas see ei ole mitte elementaarne, sest see on ju teie ühine kodu ja seega ühised tööd? Ta ei käi ju paljalt ringi ja teab, et pesu tuleb vahepeal pesta. Kui mõlemad käivad peres tööl, peaksid mõlemad hoolitsema ka koduste tööde eest. 

Sageli aga juhtub, et samal ajal, kui naine peale tööd hakkab koduste toimetustega tegelema, vaatab mees telekat ja ootab, kuni õhtusöök valmis saab. Ja selle tõttu tekivadki pinged omavahelises suhtlemises. Uuringud näitavad, et naistel läheb keskmiselt 3 tundi päevas koduste tööde tegemise peale, meestel poole vähem, kui sedagi. Naiste õlule jäävad igapäevase elu jooksvate probleemide lahendamised, meestele muu. Naised on ettevõtlikumad ja jõuavad kõik enne ruttu ära teha, kui mehed jaole saavad, sest kaua sa ikka jaksad oodata, kui torud tilguvad, parem on torumees kutsuda. Mehed ise arvavad, et kõik on korras ja kusagil ei põle ju. 

 

 

Seega näevad nad kõike seda, mida koduses majapidamises on vaja teha, läbi erineva pilgu. Hea oleks, kui naised koostaksid nimekirja kodutöödest, mis ootavad ära tegemist ja paneksid selle näiteks külmutuskapi ukse peale. Kui mees on mõistev, siis ta saab aru ja tegutseb. Kui ta aga ei taha aru saada ja kui ta on nii harjunud elama, siis ei ole midagi teha. Sellisel juhul tuleks rääkida otse ja keerutamata ning küsida, kas härra võiks panna pesu kuivama või koristada toa ära. Või valmistada koos süüa õhtuks.

Ärritumine ja vihastamine ei too aga midagi head kaasa. Kui sa hakkad märkusi tegema, kuidas mees nõudepesumasinasse nõud on ladunud, siis kaob tal üldse igasugune soov aidata. Selle asemel, et oma pettumust väljendada, ütle, mida sa ootad. Ka siis, kui härra unustab diivanialused tolmuimejaga üle tõmmata, õpi väärtustama tema ettevõtlikkust ja soovi aidata, nii tekib tal soov veelgi rohkem kaasa lüüa koduste tööde tegemise juures. Jää võimalikult positiivseks oma soovide väljendamise juures ja ära kritiseeri oma meest. 


Kommentaare ei ole