{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sina tead, milliseid toite õhtusel ajal süüa ei tohi?

  foto : unsplash / Evelyn Semenyuk  Kui sa tahad hästi maga...

 

foto : unsplash / Evelyn Semenyuk

 Kui sa tahad hästi magada, siis pead sa paremini vaatama, mida sa õhtul sööd. Kõik toidud ei aita sul hästi magada ja soodustavad paksuks minemist. 

Selle tõttu ei ole ka soovitatav süüa õhtust liiga hilja, et jätta aega seedimiseks. Niipea, kui sa magama heidad, lülitab su organism end puhkeseisundisse ja selle tõttu võibki hiline söömine põhjustada seedeprobleeme. Kuna ainevahetus tööta aeglasemalt, siis tuleb arvestada ka sellega, et kõik söödud toit läheb palju kergemini rasvaks. 


Milliseid toite tuleks õhtusel ajal vältida? 


Maiustused

Ehk siis kõik kommid, koogid ja teised maiustused, mis sisaldavad suhkrut ning tõstavad veresuhkru taset. Õhtune maiustamine võib tekitada ka sõltuvust ja selle tõttu võib järgmisel päeval tekkida veelgi suurem isu magusa järele. Ka hammaste tervis kannatab selle all, sest suhkur soodustab erinevate kaariest tekitavate bakterite levikut. 

 


Vorstitooted

Vorstitooted on liiga rasvased, sisaldavad liiga palju naatriumit ja võivad tekitada turseid ning veepeetust. Lisaks sellele suurendab töödeldud liha erinevate haigustening enneaegse surma riski. Väga töödeldud toitude söömine soodustab ka rasvumist.


Praetud toidud

Ka praetud toite tuleks vältida oma tervise huvides, eriti õhtusel ajal. Praetud toidud on liiga rasvased ja rammusad, soodustavad kaalutõusu, panevad tervise ohtu ning suurendavad südame-veresoonkonna haiguste riski. 


C-vitamiini sisaldavad puuviljad ja marjad

Mida tuleks süüa rohkem hommikul või päevasel ajal. Üldse ei ole vitamiine vaja võtta õhtul, kuna see võib põhjustada unehäireid.

Kommentaare ei ole