{ads}

HIDE

Viimased

latest

Energiavampiirid - need valed ohvrid, kes meid energiast tühjaks teevad

  Foto : unsplash / Dmitry Schemelev   Energiavampiirid on i...

 

Foto : unsplash / Dmitry Schemelev

 

Energiavampiirid on inimesed, kes pumpavad teisi energiast tühjaks, mängides samal ajal ohvrit. 

Tegemist on partnerite, töökaaslaste, sõprade, toakaaslaste, vanemate ja lähedastega, kellega suhtlemiseks kulub sul palju energiat ja pärast nendega kohtumist vajad sa palju aega selleks, et end taas normaalselt tunda. Peale selliste inimestega suhtlemist tunned sa end seesmiselt tühjana ja sul puudub jõud, et neile vastu hakata. Pealtnäha on tegemist täiesti süütute inimestega, kes sageli ise kannatavad elus ja kes vajavad teisi selleks, et lihtsalt eksisteerida. 

Ta toitub kõigest, mida tema suhtluskaaslane võib talle pakkuda: kaastunne, empaatia, headus, lahkus, erilised oskused ja teadmised, tööjõud ja abikäed. 

See on see töökaaslane, kes kasutab sinu projekte selleks, et silma paista. See on su ülemus, kes paneb sind isikliku kasu pärast tööle. See on su elukaaslane, kes kunagi rahul ei ole ja kelle eest sa kogu aeg hoolitsema pead... Need on inimesed, kes pidevalt hädaldavad. 

 

 

Sa võid ka lasta end energiast tühjaks teha inimestel, keda sa vaevu tunned aga keda sa kohtasid põgusalt tänaval, kohvikus, rongis... 

Võiks arvata, et neid modernseid energiavampiire on kõik kohad täis ja meie energia on seega pidevalt ohustatud, eriti sellepärast, et me ei saa kohe aru seda, mida nad meiega teinud on. 

Energiavampiir seab end su ellu sisse tasapisi. Ja ilma, et sa ise sellest aru saaksid, imeb ta su energiast tühjaks. Kuidas ta seda teeb? 

Tuletame meelde, et energiavampiir tutvustab ennast, kui raskustes olevat inimest, kellel on suured probleemid eraelus, töö juures, rahaasjades, tervisega seotud või siis teiste inimestega suhtlemises. Nad on elu ohvrid oma sõnade läbi, keda me tahame aidata puhtinimlikust vaatenurgast ning kaastundest. Ja kuna meil tekib kaastunne nende vastu, kasutavad nad seda ära ja teevad meid energiast tühjaks. 

Energiavampiir on sõltuvuses olev isik, kes ei suuda iseendale tagada vajalikku intellektuaalset või emotsionaalset energiat, tal puudub enesekindlus, ent ta oskab väga hästi teistele meeldida. Ja me teeme end tema ohvriks minnes ise tema poole. Tema ise ei tule tingimata meid otsima. Tegemist on ühe passiiv-agressiivsuse vormiga.

 

 

Energiavampiirid ei taha meile tahtlikult halba teha, sest neil on kasulik suhteid meiega alal hoida. Sellepärast katsub selline inimene pidevalt su tähelepanu köita; tahab, et sa teda kuulaksid; vajab rahustamist; soovib, et sa talle mõne teene osutaksid, mõtlemata seejuures sinu enda soovidele ja eraelule. 

Energiavampiiri tunnebki ära selle järgi, kui sa õpid kuulama omaenda tundeid ja emotsioone suheldes teiste inimestega. Kui sa tunned väsimust ja kurnatust peale mõne inimesega suhtlemist, siis tõenäoliselt on sul tegemist energiavampiiriga. 

Tegelik probleem seisneb aga selles, et me kõik oleme ühel või teisel hetkel kellegi energiavampiirid. Vähemalt kord oma elus. Me lihtsalt oleme kõik kord juba nii sündinud. See paneb küll mõtlema aga see muutub selgemaks, kui mõtelda, millisel positsioonil on täiesti teistest sõltuvad imikud, seejärel väikelapsed kuni iseseisvaks saamiseni. Kuni nad õpivad andma sama palju, kui on saanud. 

Me muutume vampiiriks sellel hetkel, kui meile meeldib saada teiste tähelepanu, aega, energiat ja tööjõudu ilma, et me ise midagi vastu annaksime. 

Meil kõigil on aeg-ajalt hetki, mil me tahame teiste energiat, sest meil endil ei ole piisavalt. 

Energiavampiirid valivad oma ohvriteks sageli heatahtlikke ja lahkeid inimesi, kellel on suur süda. Sellist inimest ajendab tagant soov head teha, näidata välja kaastunnet, armastada, aidata teisel end paremini tunda. Anda oma elule mõtet. Nad tunnevad end kasulikena, hinnatuna ja ei näe sellepärast kohe, kui neid energiast tühjaks tehakse. 

Kuidas siis toimida, et mitte lasta energiavampiiril end ära kurnata? Pane paika kindlad piirid ja pea neist kinni. Ära lase oma headust ära kasutada. Teadvusta endale, et teie suhe on paigast ära. Räägi oma lähedastega. Valgusta tema halbu tegusid. Räägi talle oma tunnetest ja väsimusest aga ära samal ajal unusta, et ta ei pruugi sellest aru saada. Lõpeta see suhe, kui võimalik. 



Kommentaare ei ole