{ads}

HIDE

Viimased

latest

Organismi puhastav detox jook, mis aitab kaalust alla saada ja mis lööb praegu laineid sotsiaalmeedias

  foto : unsplash / Joanna Kosinska Tõenäoliselt ei ole tegu...

 

foto : unsplash / Joanna Kosinska

Tõenäoliselt ei ole tegu ei esimese ega viimase imevahendiga, mis lööb sotsiaalmeedias laineid. Tegemist on organismi puhastava joogiga (internal shower drink), mida soovitab kuulus ameerika toitumisspetsialist Dary Gioffe ise. Väidetavalt aitab see jook kaotada kaalu, parandada soolestiku tervist ning seedimist ja kõike seda tänu kolmele koostisainele, milleks on vesi, sidrunimahl ja chia seemned. Tegemist on joogiga, mis aitab organismi turgutada ja puhastada. Arvestada tuleb sellega, et see jook paneb ruttu vetsu vahet käima. 

 

Selle detox joogi valmistamiseks tuleb omavahel segada klaasitäis vett, sidrunimahl ning 2 sl chia seemneid. Oodata paar minutit, kuni chia seemned paisuvad, seejärel juua kohe see jook ära. Oma Instagrami videos selgitab Dary Gioffre, et chia seemned sisaldavad rohkelt oomega-3 rasvhappeid, mis aitavad vähendada soolestikus põletikku. Chia seemned sisaldavad ka palju kiudaineid, vees paisudes muutuvad nad aga geeljaks ja tänu sellele on organismil neid kergem seedida. Dary Gioffre kinnitab, et tegemist on lahtistava toimega joogiga. 

 

 

TikTokis on #internalshowersaanud juba üle 46 vaatamise ning sajad inimesed on postitanud videosid, jagades oma arvamust selle joogi kohta, olles selle eelnevalt järele proovinud oma naha peal. Kõik on ühel arvamusel selle suhtes, et sellel joogil ei ole kõige parem maitse, küll aga kinnitab enamik, et see jook tõesti toimib. 

Seda, et chia seemned aitavad soolestiku tervist parandada, teavad paljud. Chia seemneid tuntakse supertoiduna, millel on seedimist parandav toime. Veega kokkupuutel omandavad seemned geelja struktuuri, mis aitavad kaalu langetada ning parandada seedimist ning vabastada organismi soolestikku kuhjunud väljaheidetest. 

Chia seemned sisaldavad rohkelt kiudaineid ning on väga kasulikud soolte tervisele, siis liigne seemnete tarbimine võib põhjustada puhitusi ning ebamugavustunnet alakõhu piirkonnas. Liigne kiudainete tarbimine võib põhjustada ka kõhulahtisust või - kinnisust. Seega tuleks olla mõõdukas. Sidrunimahl aga stimuleerib maohapet, mis aitab organismil toitaineid lagundada. 



Kommentaare ei ole