{ads}

HIDE

Viimased

latest

Optimistlik ellusuhtumine pikendab eluiga

  foto : unsplash / Joe Hebpurn  Mis värvides sina oma elu n...

 

foto : unsplash / Joe Hebpurn

 Mis värvides sina oma elu näed? Kas pigem mustalt või roosalt? Alati on ju võimalus valida. Eriti, kui sellest sõltub sinu elu ja tervis. 

Ilmselt on paljud kuulnud seda, et rõõmus meel ja optimistlik ellusuhtumine on tervisele kasulikum, kui stress, mis loob organismis soodsa keskkonna haiguste tekkeks. Teadlased on nüüdseks aga välja selgitanud, et südamerahu ja optimism pikendavad ka eluiga. Sellisele järeldusele jõudsid Harvardi ülikooli teadlased. Paljud inimesed ei saa aru, kuidas siis kogu aeg heas tujus olla ent nüüd tuleb leppida sellega, et mida optimistlikum inimene on, seda kauem ta elab. 

Selle uurimistöö läbiviimiseks uurisid teadlased 26. aasta jooksul Ameerika Ãœhendriikides elavaid erinevatest etnilistest gruppidest naisi, kelle vanusegrupp jäi 50 - 79. eluaasta vahele. Uuringust võttis osa 159 255 naist. 

Teadlased selgitasid, et üldiselt keskenduvad meedikud haiguste põhjustele ehkki sama tähtis on teada saada, millised tegurid aitavad tervist hoida ning pikendada eluiga. Positiivsete tegurite seas ongi optimistlik ellusuhtumine, mis on tervisele väga kasulik. 


Optimistlik ellusuhtumine pikendab oodatavat eluiga lausa 5,4% võrra 

Tulemused olid ootuspärased. Optimistlike naiste oodatav eluiga oli 5,4% pikem neist, kes olid häälestatud vähem optimistlikult. Kõige optimistlikemate naiste oodatav eluiga ületas 90. piiri. Miks siis mitte muuta oma mõtteid positiivsemaks!  

Seega aitab optimistlik ellusuhtumine ja südamerahu elada teadlaste sõnul kauem ning jääda terveks.

Kommentaare ei ole