{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mehed, keda sa peaksid oma hingerahu huvides vältima

    Foto : unsplash / Joel Bengs ...

 

 

Foto : unsplash / Joel Bengs

 

 Vaata, kuidas teha vahet halval ja heal mehel.

Jah, me kõik oleme nutnud mõne mehe pärast. Me kõik oleme olnud vihased tema peale kogu valu eest, mis ta meile tegi. Aga kas sellest piisab selleks, et väita nagu oleks ta läbinisti halb inimene? 

Vaata, millised märgid viitavad halvale mehele : 


  • Kättesaamatu mees
Tal ei ole kohustusi, teda ei pea miski kinni. Ta on sõltumatu. Kõik teed on tema ees valla. Talle meeldib suhteid alustada, selle külje pealt on ta väga tugev aga see on ka kõik. Aeg-ajalt teeb ta oma elus pausi, vaatab natuke ringi, pilk kusagil kauguses ja oma mõtetes järgmises kohas. Samas on ta nii atraktiivne ja salapärane, temas on seiklusi ja põnevust. Ta on mees, kes kõnnib omapead ja elab oma elu. Ta on vaba mees. Ta on teistsugune, kui teised mehed. Teda ei õpi kunagi tundma. Ta lihtsalt on. Ja järgmisel hetkel ta kaob juba enne, kui lugu alata saigi. On ta südametu või halb? Mitte päris. Pigem kangelane aga oma isikliku elu kangelane. Kaugel sinust ja ilma sinuta. Täiesti vabana. Kusjuures, ta pole sulle midagi lubanud. Ta ei ainult tuli läbi. Ja muidugi teeb see haiget, sest just see on see hetk, kui kiindutakse ja armutakse. Aga mida ta sinna parata võib? Ta ei otsi armastust. Ta on meremees, kes on alati merel, ta on Hollywoodi staar, ta on puutumatu, ta on kõigi arst, ta on üksik rändaja... Ta on mees, keda sa kunagi endale ei saa. Ta on sinu unistus. Aga sa ei saa talle seda ette heita. 
 
Miks ta selline on? 
 
Ta võib olla tema viis ennast kaitsta (põgenedes) või siis sa ei huvita armastus teda. Selleks, et armastada, on vaja armastust tunda. Kui teda aga lapsena piisavalt ei armastatud, siis ei tunne ta armastust. Ja üksindus on kõikide kangelaste saatus. 

  • Naistekütt
Ta on tarbija. Naised on tema jaoks parim enne tähtajaga, seega ükski suhe ei kesta kauem kui üks öö või äärmisel juhul nädalavahetus. Talle meeldivad sellised naised, keda saab kaasa viia, umbes nagu drive. Ta võib agressiivseks, kui talle ära öeldakse. Ta ise peab ennast vastupandamatuks, kõige paremaks ja ägedamaks meheks. Ta räägib kõigile, kui tore mees ta on. Ta tunnistab naisele kohe peale seda, kui ta on talle kokteili välja teinud, et nad on teineteise jaoks loodud, et ta pole sellist naist enne oma elus kohanud ja et ta on kogu elu ainult teda oodanud. Ta kogub naisi. Ta flirdib naistega ka siis, kui ta peaks olema väljas koos kaaslannaga. Ta petab oma naist naise parema sõbrannaga. Tal on igas tutvusnurgas konto. Ta on alati valmis kõiki tõotusi ja lubadusi andma. Tal on alati mõni eks, kellele helistada, juhul, kui tal abi vaja on. 
 
Miks ta selline on? 
 
Tal on madal enesehinnang. Ta ei meeldi iseendale. Ja sellepärast kohtleb ta naisi samasuguse põlgusega. Tema trofeed aitavad tal oma ego tõsta. Alateadvuslikult arvab ta, et ta ei ole väärt neid naisi ja sellepärast teeb kõik, et neid suhteid rikkuda. Teine võimalus: armastus ei ole tema elus tähtsal kohal. Tal on palju tähtsamal kohal tööalased asjad ja üheöösuhted aeg-ajalt on piisavalt hea lahendus. 

  • Domineeriv mees
Ta on lihtsalt sõna otseses mõttes lämmatav. Ta tambib su enda jalge alla. Ta kritiseerib sind ja alandab vahetpidamata, nii omavahel olles, kui avalikult. Sinu köök näeb välja nagu laadaplats, sinu 3 kaotatud kilo kohta küsib ta: "Kas sa ei pidanud dieedil olema? " või siis küsib, kuhu sa oma rinnad kaotasid. Ta peab ennast intelligentseks. Tema jaoks loeb ainult tema isiklik arvamus ja maailmanägemus, mis on ainuõige ja vastuvaidlematu. Ta on targem, kui president ja kõik poliitikud kokku. Sinu vigu peab ta meeles harukordselt hea mäluga. Ja heidab neid sulle ette õigel ajal. 
 
Miks ta selline on? 
 
Teiste alandamine paneb teda end tundma elavana. Ta on nagu inimene, kes uputab end ja siis hakkab ründama oma päästjat selleks, et ellu jääda ja mitte ära uppuda. Ta tunneb end seda võimekamana, mida rohkem ta saab teist alandada. Sageli tunneb ta ka end suhtes alamal positsioonil, näiteks, kui tema töö ei ole piisavalt väärtustatud ühiskondlikult, kui ta teenib vähem, kui naine; kui ta pole sama haritud, kui naine jne. Naist rünnates saab ta ohje enda käes hoida.
 
 
 
 
 
 
  • Nartsissistlik mees
Ta on meeldiv ja võluv täpselt nii kaua, kuni sa pole teinud vigu ehk siis sul pole muresid. Niipea, kui sa oled masendunud, haige, raskustest, tööl läheb halvasti - langeb tema mask ja ta muutub otsekohe. Ta ei suuda taluda teist samasugust nagu tema ise. Tema suhe peab tekitama kadedust. Ja sinu roll on tema ego tõsta. Kui sa pole võimeline või kui sa tunned end halvasti, siis läheb ta kedagi teist otsima, kes oskab teda paremini hinnata ja aitab tal poodiumile jääda. 
 
Miks ta selline on? 
 
Ta ootab, et ta suhe parandaks tema halva enesetunde. Armastus, mida ta pakub, on ainult nartsissistlik armastus. Ta ei oska vahet teha teise inimese imetlusel ja eneseimetlusel. Tal on madal enesekindlus tänu varajasetele pettumustele. Teda ei ole piisavalt armastatud, teda pole üldse armastatud, teda on hüljatud ja maha jäetud. Keda ta veel peab armastama, kui mitte iseennast? 
 
  • Hirmu tundev mees
Alguses on ta tähelepanelik, hoolitsev, ta jagab sinu huvialasid ja talle meeldib su sõpradega kokku saada. Ta isegi avaldab sulle armastust. Ainult, et kui ta tunneb, et sa oled valmis leivad ühte kappi panema ja ühist tulevikku ehitama, satub ta paanikasse. Seda enam, et ta on armunud. Tema hirm on sama suur, kui tema armastus. Ja sellepärast muutub ta eemalolevaks, sa ei saa teda enam kätte, tal pole enam sinu jaoks aega, ta ei vasta su sõnumitele ja tühistab kõik ühised plaanid. "Täbar olukord aga ma tõesti ei saa tulla sel nädalavahetusel. Ole kallis. Teinekord räägime." Või siis läheb ta pulmapäeval minema. see pole sinu süü. Ta mängib iseendaga.
 
Miks ta selline on?  

Ta kardab iseennast kaotada ja lasta armastusel end alla neelata. Ta kardab, et teda maha jäetakse või reedetakse. Ta kardab lapsi saada. Ta kardab, et ei suuda oma kohustusi täita ja pole piisavalt vastutustundlik. Lapsepõlves läbielatu pole tal võimaldanud üles ehitada piisavalt tugevat alust selleks, et teada, et armastamine tähendab ka seda, et see võib kaasa tuua kannatusi ja valu. Ja kuna ükski suhe garantiid ei anna, siis paneb suhe teda muretsema ja ta eelistab põgeneda selle asemel, et end siduda. Teised jälle muutuvad agressiivseks aga ainult selleks, et peita seda väikest poissi, kes kardab ja tunneb hirmu. Kes mõnikord on depressiivne ja kes elab ikka veel tema hinges edasi.

  • Petis
Ta ei tea kunagi, millises hotellis ta ööbib. Veelgi vähem teab ta oma telefoninumbrit ja üldse saab teda haruharva kätte, sest tal on väga vähe vaba aega. Sa oled tema armuke juba 3 aastat? No siis sa tead, et ta naine ei armasta teda, ei puuduta teda enam, et nende vahel ei ole midagi. Ja siis korraga saad sa teada, et naine just sünnitas. Sa küsid, mis tööasju ta ajab pühapäeva õhtuti? Aga kui sa esitad talle sellise küsimuse, siis on sul talle ju midagi ette heita. Tema aga on see, kelle käes on ohjad teie suhtes. Ta teeb kõik, et sulle kärbseid pähe ajada ja panna sind uskuma oma valesid.
 
Miks ta selline on? 
 
Sest see sobib talle ja nii on tema jaoks parem. Ta meeldib iseendale sellisena nagu ta on ja tema ainus eesmärk on tema isiklik mugavus. Ta kohandab oma loo vastavalt oma vajadustele. Vahet ju pole, mida teine tunneb seejuures. Tal on naistest halb arvamus, sest naised on tema jaoks liiga võimsad ja ohtlikud. Ta ei usalda naisi ja kasutab  neid ära.
 
 
 
 
 

  • Ükskõikne ja hoolimatu mees
Ta kontrollib kõike. Ta ei riskeeri niisama, ta ei tunnista end süüdi, talle meeldib, et kõik oleks poliitiliselt korrektne. Tal on mõned juhusuhted aga ainult voodisuhete pärast. Aga kuna ta ei ole voodis väga enesekindel, siis on ta rohkem see, kes vaatab telekast erootilisi filme selle asemel, et kallistada naist. Sa kutsud ta enda juurde koju või saad temaga hotellis kokku (tema enda juures oleks liiga riskantne), ta kaob kell 3 hommikul, ilma ainsagi sõnata või selgituseta. Te ei söö hommikust kunagi koos, te ei ole kunagi koos avalikkuse ees. Ta ei tutvusta sind oma sõpradele ja ta ei taha sinu sõpradega kokku saada. Te ei veeda oma puhkust koos. Sa oled ikkagi armunud temasse? Ta kaob su elust nagunii. 

Miks ta selline on? 

Armastus on tema jaoks üks jama rohkem selles niigi keerulises maailmas ja parem on üldse mitte end kellegagi siduda. Talle meeldib elada oma mullis, mille ta ise endale on ehitanud ja ta ei vaja rohkemat, kui üheöösuhteid. Või siis ta idealiseerib. Aga täiuslikkust ei ole olemas. Ja sellepärast on kõik suhted tema jaoks leiged ning teadlikult elab ta armastuse lõppu nagu pääseteed vabadusse. Vähemalt jäävad nii tema unistused terveks.

  • Igavene teismeline
Tema jaoks on kõige tähtsamad tema sõbrad. Isegi siis, kui tal on naine, elab ta nagu teismeline. Kui ta naine on üheksandat kuud rase, läheb ta terveks nädalavahetuseks minema sõpradega pidu pidama. Ta kingib sulle sünnipäevaks lilled, kui ta ema talle seda meelde tuletab; ei tea, kuidas nõudepesumasinat tööle pannakse ja ei korista kunagi enda järelt. Tema jaoks oled sa geisha ja teenija.

Miks ta selline on? 

Teda on kasvatatud selles vaimus, et naised peavad vaeste meeste eest hoolitsema, neid teenindama, neid lohutama ja neid rahustama. Ta on oma kasvatuse vili. Tema jaoks naine võib olla ainult ema ja tema enda ema.
 
 
 
 
 
 
 

  • Manipuleerija
Ta on tore ja meeldiv. Näitab välja suurt tähelepanelikkust alguses ja sul tekib tunne, et sa oledki see ainuke väljavalitu. Sa oled valmis kõigeks, et talle meeldida ja olla talle meele järele. Ta oskab teeselda, sellepärast tekib sul sõltuvus temast tasapisi. Ja kui sa oled tema võrgus, siis ta käitumine muutub. Omavahel olles muidugi, sest teiste ees käitub ta ikka veel laitmatult. Omavahel kahekesi aga alandab ta sind, teeb kahemõttelisi märkuseid, paneb sind end süüdi tundma ja mängib sinu tunnetega. Ta lõhub teie suhet ja unustab kõik sinuga seoses olevad üksikasjad. Räägib aga ei suhtle. Temaga koos olles tunned sa end tühjana ja kaotad iseennast. Ja sul pole kellegagi sellest rääkida. Sest ta on kõik inimesed sinu ümbert eemale peletanud, et mitte keegi tema käitumist ei märkaks. 
 
Miks ta selline on? 
 
Manipuleerija ei talu, kui talle midagi keeldutakse. Naine peab esitama ise küsimusi ja leidma nendele vastuseid, kui ta teeb vigu, on need tema enda tehtud ja näitavad seda, kui rumal ta on. Ta on tõeline inimsööja, kes teeb haiget, ründab ja hävitab, sest ta ei oska teha midagi muud selleks, et elada. Ta on ise saanud haiget lapsepõlves ja ta katsub elada nii nagu talle õpetati. Mõnede nende jaoks on armastus võrdeline vihaga. 
 
 
Kas sellised mehed on võimelised end muutma? 
 
Muuta saab ainult neid, kes ei ole halvad mehed. Manipulaatorid-egoistid-patoloogilised-dominaatorid ei muuda end kunagi. Sest sellised mehed vajavad teisi selleks, et elada.  Muutuda võivad ainult need, kes on võimelised aru saama, et nad on valesti käitunud ja et nad on kellelegi haiget teinud. 


Miks me kogu aeg selliste meeste otsa satume? 

  • Sest nad on tõesti meeldivad ja toredad alguses
  • Sest me tahame ravida selle lapse hinge, kes meie sees edasi elab
  • Sest kui me kardame end kellegagi siduda, siis on selline mees alguses ideaalne, sest ta ei nõua mingeid lubadusi ega tõotusi
  • Sest me usume, et meie armastus muudab teda

 

© 2021 Sisu kopeerimine keelatud!
 

Kommentaare ei ole