{ads}

HIDE

Viimased

latest

Aluspesu eluiga : arva ära, kui pikk see on (vihje: täna läheb suureks sorteerimiseks)

  foto : unsplash / Erik Witsoe Kui palju sa pakud: pool aas...

 

foto : unsplash / Erik Witsoe

Kui palju sa pakud: pool aastat või nii kaua, kui ribadeks? Kui kaua võib siis oma aluspesu kanda? 

Ilmselt sinu riiete seas polegi ühtegi sellist eset, mis oleks nii intiimne, kui aluspesu. Kui kaua võiks loogiliselt siis kanda sama pesu? Kui sa väidad nüüd, et pesumasin ju peseb ometi korralikult, siis ära loodagi, et masin suudab puhtaks pesta su aluspüksid kõikidest bakteritest. Isegi puhtalt on aluspesu tõeline bakteritepesa, sellepärast tulebki vahetada oma pesu sageli või pesta kõrge temperatuuriga.

 

Ühe 2018. aastal läbi viivud uuringu järgi (Good Housekeeping Institute) selgub, et aluspükstes elab kokku ligi 10 000 erinevat bakterit ja seda peale masinapesu. Selleks, et sellist asja ei juhtuks, tuleb pesta oma pesu korralikult ja mis kõige tähtsam, vahetada tihti. Ilmselt ei ole vaja sulle meelde tuletada, et aluspesu tuleks vahetada ja pesta iga kord peale kandmist. Ja ka pesu pesemiseks on omad nipid, sest niisama pesemisest ei tule midagi välja. Aluspesu tuleb pesta vähemalt 90° kuumusega. Sellest hoolimata tuleks aga vahetada aluspesu regulaarselt. 

Millal aga tuleks selle peale mõtlema hakata? Isegi, kui pealtnäha on su pesu heas korras, ei tähenda see sugugi, et seal baktereid ei oleks. Tegelikult tuleks aluspesu vahetada vähemalt iga poole aasta kuni aasta tagant. Ja loomulikult on ka tähtis see, kui sageli sa oma pesu kannad, võib-olla on sul nii suur valik, et polegi vaja hakata kohe kõike ära viskama.

Kommentaare ei ole