{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 nippi, kuidas õllekõhust lahti saada

  foto : unsplash / Towfiqu barbhuiya Õllekõhu probleem puud...

 

foto : unsplash / Towfiqu barbhuiya

Õllekõhu probleem puudutab paljusid mehi. Selle põhjuseks ei pruugi alati olla alkohol, mõnikord tekib õllekõht ka vanuse, vale toitumise ja istuva eluviisi tõttu. Suur kõht aga ei tekita ainult rasket olemist ja piinlikkust, vaid võib põhjustada ka erinevaid terviseprobleeme, tõstes südame-veresoonkonna haiguste, kolesterooli, uneapnoe ja teiste haiguste riski. Juba see üksi peaks motiveerima. 


1. Joo mõõdukalt

Õlle joomine võib olla tore ja mõnus vaheldus aga võib samuti tekitada erinevaid probleeme. Alkohol sisaldab nimelt palju suhkrut, mis muudab ainevahetust aeglasemaks ning tekitabki ajapikku rasvapolstrit kõhu ümber. Sellega pole veel kõik probleemid läbi, sest alkohol on täis östrogeenseid ühendeid, mis tekitavad hormoontalitluse häireid ning kaalutõusu. 

Alkohol aeglustab ka rasvade põletamist (30% võrra). 

See ei tähenda sugugi, et nüüd üldse enam õlut või muud alkoholi juua ei tohi, lihtsalt tuleks piirata oma alkoholi tarbimist juhul, kui on soov tõesti õllekõhust ja puusapolstrist vabaneda.

 

 

2. Tee kardio treeningut ja võimle

Enne, kui sa hakkad jõutreeningut ja kätekõverdusi tegema, pead sa oma rasvast lahti saama. Ja kõige parem viis selleks, mis aitab sul ka kõhukesest lahti saada samal ajal, on teha kardio treeningut. 

Sa pead hakkama tegema sellist trenni, mis paneb südame kiiremini tööle ja muudab vereringet kiiremaks ning mis samal ajal treenivad hingamist: kõndimine, ujumine, jooksmine, jalgrattaga sõitmine, jalgpall, tennis, hüppenöör...

Katsu teha 3 - 5 korda nädalas vähemalt pool tundi trenni. Kaal hakkab langema ainult siis, kui sa teed regulaarselt sporti. Seega vali selline spordiala, mis sulle endale ka meeldib. 

Ja katsu teha ka erinevaid harjutusi, muidu läheb tüütuks. Tee spordi kellegagi koos, et igav ei hakkaks. Liigu ka igapäevaselt rohkem: autoga sõitmise asemel mine jalgsi, lifti asemel mine trepist, enne lõunasööki käi jalutamas jne. 

 

3. Kõhulihased

Kui kaal hakkab juba vaikselt langema tänu treeningule, siis on aeg hakata tegema kõhulihaste harjutusi igapäevaselt, mis aitavad tugevdada maolihaseid. Mõtle oma kõhulihastele ehk six-back'ile ja mine jõusaali. Isegi, kui kõhulihaste harjutused sul kaalu kaotada ei aita, siis uut rasva tänu harjutuste tegemisele juurde ka ei teki. 

 


4. Jälgi oma toitumist

Ühestki harjutusest pole kasu, kui sa oma toitumist ei jälgi. Ära hakka ennast näljutama, katsu lihtsalt olla iga päev natuke tublim. 

  • söö vähem
  • joo 8 - 12 klaasi vett päevas
  • piira magusa, rasvase ja praetud toidu tarbimist
  • söö rohkem täisteratooteid
  • söö rohkem toorest ja kuumutatud köögi- ning puuvilju
  • eelista lahjat liha, praadimise asemel küpseta ahjus
  • söö iga päev 5 korda jälgides, et su menüü oleks mitmekülgne ja portsud väiksemad, selle asemel, et süüa 3 korda ja siis ka rammusat ja rasvast praadi
  • söö rohkem kiudaineid 

 

5. Võta vabalt ja rahune maha

Me ei hakka sulle valetama, üleöö ei saa sa midagi tehtud. Selleks, et oma kõhukesest vabaneda, on sul vaja aega ja kannatlikkust varuda. Püstita endale reaalsed eesmärgid ja ära satu paanikasse, kui esimese nädalaga sa mingeid tulemusi ei saa. Kui sa teed trenni ja parandad oma toitumist, siis ei jää tulemused tulemata. 

Võta aega puhkamiseks, sest stress tekitab hormoontalitluse häireid ja põhjustada rasva kuhjumist kõhu piirkonda. 



Kommentaare ei ole