{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nipid, kuidas juukseid hästi pikaks kasvatada

  foto : unsplash / averie woodard Kõigepealt tuleb sul kann...

 

foto : unsplash / averie woodard

Kõigepealt tuleb sul kannatlikkust varuda, sest juuksed kasvavad keskmiselt 0,6 - 1,3 cm kuus ja ainult siis, kui juuksed on hea tervise juures ning ilma katkiste otsadeta. Spetsialistid jagavad nõu, kuidas kasvatada oma juukseid hästi pikaks. 


Lase juuksuril otsi lõigata

Katkiste juukseotstega pikki juukseid lihtsalt ei ole võimalik saada, sest juuksed murduvad enne, kui jõuavad pikaks kasvada. Juukseotsad on juuste kõige vanemad osad ja seega kõige hapramad. Juba selle tõttu tuleks juukseotsi lasta lõigata iga 10 -12 nädala tagant. Kui sul on probleeme katkiste otstega, siis lähevad juuksed nagunii katki ja palju rohkem, kui siis, kui sa neid regulaarselt lõikaksid. 


Kasuta palsamit

Kindlasti tuleks kasutada toitvat palsamit iga kord peale juustepesu, see tagab juuste hea tervise ning paneb kiiremini juuksed kasvama. Värvimine ning kuumtöötlus kahjustavad juukseid, selle tõttu tuleks palsamit kasutada kindlasti iga kord, eriti siis, kui sa tahad, et su juuksed kiiremini kasvama hakkaksid. Isegi šampooniga pesemine ei ole nii tähtis, kui palsami kasutamine. 

 

 

Kasuta looduslikke eeterlikke õlisid

Kui juuksed on saavutanud teatud pikkuse, on juukseotsad juba mitu aastat vanad. Ja see tähendab omakorda, et palsamist üksi enam ei piisa. Selleks, et juuksed oleksid terved ka edaspidi, tuleb tingimata kasutada looduslikke õlisid. Õlimaskid on juustele väga kasulikud ja võivad imesid teha. Selle jaoks võta 1 tassitäis kookoseõli, lisa 1 sl mandliõli, 1 sl makadaamia pähkli õli ja 1 sl jojoba õli. Kanna segu niisketele juustele ja lase seista 10 minutit, seejärel pese juuksed šampooni ja palsamiga puhtaks. See segu paneb juuksed kasvama. 


Võta toidulisandeid

Tasakaalukas ja mitmekülgne toit tagab organismile küll vajalikke vitamiine, sageli sellest üksi aga ei piisa. Selleks, et juuksed veelgi kiiremini kasvama hakkaksid, tuleb võtta lisaks spetsiaalseid toidulisandeid. 


Maga öömütsiga või siidist padjapüüriga

Juuksed on üsna tujukad ja kapriissed. Oma juuste eest tuleb hoolitseda. Puuvill on liiga kare juuste jaoks, kõige parem oleks kasutada siidist voodipesu, mis ei kahjusta juukseid. Hommikul ärgates on juuksed siidisemad ja pehmemad, samuti ei lõhene otsad nii kiiresti.

 


Kasuta mikrokiust rätikut juuste kuivatamiseks

Me kõik teeme sama viga oma juukseid kuivatades: keerame rätiku pähe juuste ümber ja ootame, kuni juuksed kuivavad. Tegelikult lõhub see juukseid, sest juuksed jäävad lõksu riidekiudude vahele. Kõik naised keeravad niimoodi rätiku pähe peale juuste pesemist. Ja see muudab juukseid tegelikult veelgi hapramaks. Selleks, et seda ära hoida, tuleb kasutada hoopis mikrokiust rätikut, mis kaitseb juukseid. 


Pese külma veega pead

Nii hoiad sa oma juuste tervist. See nipp ei pane küll juukseid kiiremini kasvama aga muudab juuksed kauniks. Külma veega pesemine hoiab ära ka juustekahjustused, mida tekitab liiga sooja veega juuste pesemine. 


Masseeri regulaarselt oma peanahka

Peanaha masseerimine parandab nahaalust vereringet. Katsu leida iga päev 3 minutit selleks, et masseerida oma peanahka. Tee väikesi ringjaid liigutusi masseerimise ajal. Liigu kuklast lauba poole ning kõrvadest pealae poole. Nii aktiveerid sa juuste kasvu.

Kommentaare ei ole