{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lõhenenud ja kuivad jalad: hea nipp, mis aitab seda probleemi lahendada

  foto : unsplash / Billie Ilusad ilmad on tagasi ja aeg on ...

 

foto : unsplash / Billie

Ilusad ilmad on tagasi ja aeg on talvesaapad selleks korraks kappi ära panna. Juba varsti saab taas kanda lahtisi kingi. Selleks aga tuleks hakata oma jalgade eest hoolitsema juba varakult. Kui sul on kuiv nahk ja probleeme kannalõhedega, siis just suvel lahtisi kingi kandes tulevad need rohkem esile. 

Lõhenenud kandu põhjustabki just kuiv nahk, sest just jalatallal on nahk kuivem, kui mujal. Ja kui sa oma jalatalla all oleva naha eest ei hoolitse, tekivadki lõhed. Igaõhtune jalgade kreemitamine ja jalavanni tegemine aitab hoida nahka korras, pehme ning ilusana. Jalamaske ning kreeme on olemas küll suures valikus aga õnneks on olemas ka mõned looduslikud nipid, mis annavad sama häid tulemusi.

Kannalõhede eest tuleks aga kindlasti hoolitseda, sest vastasel korral võivad lõhendid süvenedes edasi areneda põletikulisteks haavanditeks. 

 

 

Kannalõhed võivad märku anda ka mõningatest haigustest, mis on seotud diabeedi või kilpnäärme probleemidega. 

Hea nipp, mis aitab jalatalla nahka pehmemaks muuta, oleks hõõruda sidruniga. Seda on soovitanud ka mitmed dermatoloogid kinnitades, et sidrun aitab taldu jälle siledaks ning pehmeks saada, parandades nahka. Sa võid hõõruda sidruniga jalataldu, masseerides taldu 5 minuti jooksul. Või siis teha sidrunimähist ja hoida terve öö peal. Lõika sidrun viiludeks, pane jalatalla peale, sokid jalga ja hoia terve öö peal. 

Eelnevalt oleks hea, kui sa peseksid jalad muidugi puhtaks sooja veega ning määrid vaseliiniga kokku. Sidrunil on nahka puhastav toime, lisaks on ta antiseptiline ja sisaldab rohkem antioksüdante, mis aitavad nahka koorida ja puhastada sügavalt, eemaldada surnud naharakud ning reguleerida naha niiskusetaset. Proovi järele. 


Kommentaare ei ole