{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui vana on sinu nahk? Tee test ja vaata järgi

foto : unsplash / Curology   Vananemise eest ei pääse keegi....

foto : unsplash / Curology

 

Vananemise eest ei pääse keegi. Alates 25 eluaastast hakkab kollageeni tootmine aeglustuma. Igal aastal kaotab inimese organism umbes 1% seda väärtuslikku valku. Kollageen on aga inimkehas tähtsaim valk, sest ta aitab hoida naha, kõhrede, liigeste ja luude elastsust, struktuuri ja tugevust. Seega just kollageen aitab hoida nahka pringi ning elastsena. Vananedes aga kollageeni tootmine väheneb ja tekivadki kortsud ning teised vananemismärgid. Kollageeni taset mõjutavad ka eluviisid, geenid ja välised tegurid.  

 

Kuidas aga teada saada, et sinu kehas on liiga vähe kollageeni? 



1. Nahk näeb vanem välja

Piisav kollageenitase aitab hoida nahka elastse ja nooruslikuna, hoides naha niiskustaset. Kui kollageenitase on vähenenud, näeb seda eelkõige naha seisukorrast. Ilmuvad esimesed kortsud ja jume muutub tuhmimaks. Aja jooksul muutub nahk hapramaks ja kuivemaks. Ka haavade paranemine võtab aega.

2. Energiat on vähem ja liigesed võivad valutada

Kollageeni tootmise vähenemisega häirub ka liigeste ja kõõluste töö. Just piisav kollageeni tase aitab liigestel liikuda ilma valuta. 

3. Südametöö häired, seedimisprobleemid

Kui seedimine on häiritud, võib probleemiks olla liiga madal kollageenitase. Kollageen aitab toidulisandina parandada seedimist, muutes valkude ja süsivesikute lagundamise lihtsamaks ning parandades ja kaitstes soolestiku limaskesta. Teadlased on ka välja selgitanud, et kollageen toidulisandina alandab südamehaiguste riski. 


 

Tee läbi 5-sekundiline test ja vaata järele, kui vana on sinu nahk!

Test ise on väga lihtne, sul tuleb näpistada oma käe peal olevat nahka 5 sekundi jooksul. Seejärel loe, mitu sekundit läheb enne, kui näpistusekoht ära kaob. 

Mida kiiremini su nahk taastub ja endise kuju võtab, seda noorem su nahk on.

Kui selleks läheb 2 sekundit, siis on su naha vanuseks alla 30-aastat. Kui naha taastumiseks läheb aga 3 - 4 sekundit, tähendab see, et naha vanus jääb 30-44 aasta vahele. Kui taastumiseks läheb 5-9 sekundit, siis kõigub naha vanus 45 -50 aasta vahel. Ja üle 10 sekundi läheb tavaliselt neil, kelle naha vanus on üle 60. aasta.

Naha tervis ja ilu sõltuvad mitmest erinevast tegurist. Naha seisukorda mõjutab ka nahahooldus, toitumisharjumused ning vee joomine. 

 


@labelleviemedspa Does your skin snap back?! Here’s a test! #aging #antiaging #medspa #microneedling #ColorCustomizer #PepsiApplePieChallenge #fyp #foryou #viral ♬ 1,2,3,4 (One, Two, Three, Four) - Fun Elektro Mix - Funbeat

Kommentaare ei ole