{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui palju vett peab tegelikult päevas jooma?

  Foto : unsplash / Daniele Levis Pelusi     Vesi on meile ...

 

Foto : unsplash / Daniele Levis Pelusi

 

 

Vesi on meile väga kasulik. Vesi on see, mis annab sulle ilusa naha, võtab peavalu ära ja turgutab immuunsussüsteemi ehk keha vastupanuvõimet haigustele. Aga kui palju peab vett jooma päevas? 1 liiter? Klaasitäis vett iga söögikorra kõrvale? Vaatame, mida spetsialistid selle kohta ütlevad.

Kas sa teadsid, et inimese keha koosneb 2 / 3 osast ehk siis 70% veest! Seega, kui sa ei joo piisavalt vett, võid sa sellega oma tervist kahjustada. Selleks, et olla terve, tuleb juua piisavalt vett. Ja selleks, et organism saaks normaalselt funktsioneerida, on soovitatav naistel juua 2,7 liitrit vett ja meestel 3,7 liitrit vett päevas. Organism vajab iga päev palju vett juba ainuüksi higistamiseks, hingamiseks, urineerimiseks jne. 

 

 

 

 

2,7 liitri vee joomine päevas aitab kaasa organismi paremale funktsioneerimisele, aidates kaasa mürkainete väljutamisele, tagades liigeste ja kõõluste parema tervise ning tugevdades lihaste parema töö. Vesi sisaldab rohkesti toitaineid ning mineraale, mida organism vajab, samuti aitab vee joomine ajul paremini töötada ning parandab mõtlemist. Lisaks sellele kaitseb vee joomine ka suuhügieeni, sest juues vett paraneb sülje eritus, mis omakorda puhastab suud ning ennetab kaariese teket. Ja kõige boonuseks aitab vee joomine kaalust alla saada. 


Kuidas siis vett juua? 

2,7 liitrit päevas võib tunduda ikka väga suur kogus aga vee joomine ei ole tegelikult nii tüütu tegevus, kui sa arvad. Näiteks sa võiksid hommikul ärgates juua 2 klaasi vett ja alles seejärel süüa hommikust. Iga söögikorra kõrvale joo 1 klaas vett, nii sööd sa vähem ja ainult seda, mida su keha tõesti vajab. Päeva jooksul võid sa juua maitsestatud vett, lisades vee sisse paar sidrunilõiku näiteks. Aga lisaks sellele võib vett ka süüa! Jah, sa lugesid õieti. Paljud aed- ja puuviljad sisaldavad palju vett. 

Kommentaare ei ole