{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kevadväsimus : 12 nippi, mis aitavad energiat taastada

  Foto : unsplash / Jamie Street     Tujulangus, energiapuu...

 

Foto : unsplash / Jamie Street

 

 

Tujulangus, energiapuudus, väsimus... Kevade saabumine paneb meie organismi mõnikord tõelise katsumuse ette. Sellepärast ongi hea teada, mis aitab seda ennetada. 

Ilusad ja päikesepaistelised ilmad on kohale jõudmas, ilmad lähevad aina soojemaks, linnud laulavad, loodus hakkab õitsema - kevad on kätte jõudnud. Ent paljude inimeste jaoks toob aastaaja vahetus kaasa kurnatuse ja energiapuuduse, mida tuntakse ka kevadväsimuse  nime all. 


Millised märgid viitavad kevadväsimusele? 

Talvest kevadesse jõudes väljub meie keha talvitumisest ja peab kohanema uue rütmiga. Ja see muudab palju. Kilpnääre peab kohandama vastavalt hormoonide tootmist immuunsüsteemi normaalseks funktsioneerimiseks. Lisanduvad energiapuudus ja tujulangus. Kevadväsimus väljendub läbi unetuse, kurnatuse, närvilisuse, masenduse või isegi nahaallergiate.

 

 

 

 


Tugevda organismi

Õnneks ei ole kevadväsimus saatuslik. Selleks, et selle vastu võidelda ja rohtu leida, on vaja muuta oma eluviisi, alustades toiumisharjumuste muutmisega. Kõigepealt tuleb puhastada organismi ja teha läbi mitme päeva jooksul detoks kuur, mis aitab vabaneda talve jooksul organismi kogunenud mürkainetest. Seejärel, selleks et saada üle mõningatest vaegustest, söö rohkem magneesiumi- C-vitamiini rikkaid toiduaineid. Seejärel viibi palju vabas õhus ja kasuta ära päikesepaistelisi ilmu keha treenimiseks. Tänu nendele muutustele aitad sa kaasa õnnehormoon serotoniini tootmisele. 

1. Kehapuhastuse kuur

Selleks, et vabaneda mürkainetest ja toksiinidest, pead sa muutma oma toitumisharjumusi. Sa võid lihtsalt paastuda paari päeva jooksul, teha mahla- või õunadieeti. Samuti on väga hea kasemahla detoks kuur, mis annab elujõudu ja tugevdab organismi.

2. C-vitamiini rikkad toiduained

C vitamiin annab energiat ja kaitseb immuunsust. Söö palju kiivisid, punast paprikat, Brüsseli kapsast, peterselli jne. 

3. Mangeesiumirikkad toiduained

Aastaaja vahetudes tekib tihti organismis magneesiumipuudus. Magneesium aitab aga võidelda masenduse ja väsimuse vastu. Söö rohkem mandleid, banaane, spinatit.

 

 

 

 

 

4. Supertoidud

Atseroola ja guaraana aitavad väsimustunde vastu võidelda ja stimuleerida immuunsust. 

5. Sidrun

Sidrun on sinu hea sõber kevadel. Sidrun aitab organismi turgutada ja annab energiat kogu päevaks.

6. Ženšenn

Ženšenn annab elujõudu ja võtab väsimust ära. Lisa hommikul pool tl ženšenni jogurti või tee sisse. 

7. Piparmünt

Kui sul tikub väsimus ligi, siis pane paar tilka piparmündi eeterlikku õli taskurätile ja nuusuta seda. See annab energiat! 

8. Propolis

Propolis on bakterivastase toimega looduslik toode. Tee paari nädalane propolise kuur. 

9. Tuuluta ennast

Käi palju iga päev värskes õhus, see aitab mõtteid vahetada ja tuulutada keha ning hinge. 

10. Viibi päikese käes aga mõõdukalt

Päike tõstab tuju. Päikesekiirtel on otsene mõju ka organismile, päike tugevdab immuunsust ehk meie keha vastupanuvõimet haigustele.

11. Käi duši all

Duši all käimine aitab pingeid maandada, lõdvestuda ja luua korda oma mõtetes. Selleks, et energiat saada, vahelda sooja ja külma vett. 

12. Tee trenni

Regulaarne spordi tegemine aitab vabastada õnnehormooni serotoniini. Ja aitab seega tuju tõsta.

 

 

Kommentaare ei ole