{ads}

HIDE

Viimased

latest

Et parfüümi lõhn püsiks kauem peal

  foto : unsplash / sara saleh Meile kõigile meeldiks see, k...

 

foto : unsplash / sara saleh

Meile kõigile meeldiks see, kui parfüümi lõhn püsiks õhtuni peal. Parfüüm on osa inimesest, mis märgib identiteeti ja isiksust. Igal inimesel on oma lemmik parfüümide seas ja see lõhn on nagu tema allkiri. Mida aga teha, et parfüümi lõhn püsiks kogu päeva? Sest sageli haihtub lõhn üsna ruttu ära, juba mõne tunni pärast pole enam midagi tunda. Selle põhjuseks võivad olla erinevad asjaolud, näiteks see, kui parfüüm ei ole piisavalt tugeva kontsentratsiooniga, või pihustad sa lõhna valesse piirkonda või siis hoopis ei ole su nahk piisavalt niisutatud. Kuidas ka ei ole, hea nõu selle vastu leidub alati, mis aitavad parfüümi lõhnal kauem peal püsida. 


Mida siis teha, et parfüümi lõhn püsiks kauem peal? 

Kõige tähtsam on korralikult valida oma parfüüm. See võib tunduda sulle küll lihtsana aga tegelikkuses on nii, et parfüümid jagunevad erinevatesse rühmadesse: parfüüm ehk lõhnaõli, lõhnavesi, tualettvesi ja kölnivesi (odekolonn), mis on siis tugevama või nõrgema lõhnaga sõltuvalt toote kontsentratsioonist ja lõhnainete sisaldusest. Näiteks tualettvee lõhn on peale pannes nõrgem, kui parfüümil. Mida tugevama lõhnakontsentratsiooniga on parfüüm, seda tugevam on lõhn. Parfüüm on aga kõige hinnatum kontsentratsioon, mis püsib kauem peal ega vaja päeva jooksul uuendamist. 


Kui sa tahad aga, et lõhn püsiks kaua, pead sa kõigepealt korralikult niisutama oma nahka. Kuival nahal püsib lõhn halvemini. Seega kasuta niisutavat kreem või kehapiima enne enda lõhnastamist. Selleks aga, et niisutava kreemi ja parfüümi lõhn omavahel ei seguneks, vali ilma lõhnata kreem või veelgi parem, vali parfüümiga samast sarjast hooldustoode.  

Kasutada võid sa ka vaseliini, mis imab lõhna endasse ja aitab nii lõhnal kauem peal püsida. Või proovi õli määrida nendesse kohtadesse, kuhu sa parfüümi pihustad, nii kestab lõhn kauem. 

Coco Chanel'il oli harjumus öelda, et naine peab lõhnastama neid kohti, kuhu ta sooviks, et teda emmataks. Lisaks sellele aga on mõned traditsioonilised piirkonnad, kuhu tavaliselt lõhna pihustatakse: randmetele, kaelale, kõrva taha, põlveõndlasse...). Just nendesse piirkondadesse koguneb kehasoojus, mis omakorda lõhna päeva jooksul edasi kannab.

Ära siiski end liiga palju lõhnasta. Selle jaoks, et lõhn püsiks terve päeva, ei ole vaja kohe uuesti ennast lõhnastada, kui sa enam ise oma parfüümi lõhna ei tunne. Nimelt lõhnaõli lõhn muutub päeva jooksul, kõige tugevam lõhn hajub umbes veerand tundi peale lõhnastamist, jättes kergemad baasnoodid. Seega, kui sa uuesti end lõhnastad, tekitad sa segu mõlemast, mis võib teistel pea valutama panna. Samuti tuleb ära märkida, et meil on kalduvus harjuda oma lõhnaga ära (ja just selle tõttu ei tunne me mõnikord enam oma parfüümi lõhna ka siis, kui oleme seda just peale pihustanud). Kui sa pead end päeva jooksul uuesti lõhnastama, siis tee seda alles õhtul, enne, kui lähed välja.

 

 

Samuti võid sa pihustada lõhna oma riietele ja juustesse, ka see võib aidata lõhnal kauem peal püsida. Kui sa aga kaldud higistama soojade ilmadega, siis ära pihusta parfüümi otse nahale, sest lõhn võib muutuda hoopis teistsuguseks. Seda enam, et kõik parfüümid sisaldavad alkoholi, alkohol ja higi aga kokku ei sobi ja sa võid määrida oma riided ära. Sellistel puhkudel võid sa lõhnastada näiteks oma riideid, sest riidekiud aitavad hoida lõhna kauem. 

Kindlasti ei tohi pihustatud lõhna hõõruda nahal laiali, sest parfüümi nahal hõõrumine lõhub ja muudab parfüümi molekule. Vajaduse korral tupsuta õrnalt sõrmeotstega, kõige parem aga, kui sa jätad lihtsalt oma lõhnal elada oma elu.

Ja et lõhn püsiks aegumatuna, tuleks parfüümipudelit hoida pimedas kohas, varjul otsese päikesevalguse, soojuse ja niiskuse eest.

Kommentaare ei ole