{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sa pead muutma oma juustehooldust

Foto : unsplash / Tamara Bellis   Juustehooldus sõltub suure...

Foto : unsplash / Tamara Bellis

 

Juustehooldus sõltub suurel määral aastaajast, juusteprobleemid on erinevad suvel, sügisel, talvel ja kevadel. Selle ei tohiks kasutada sama ilurutiini aastaringselt ja muuta juustehooldust kohe, kui muutused tekivad. Kõige tähtsam on märgata probleeme ja mitte neid ignoreerida. Millised on kõige enam levinumad juusteprobleemid?


Juuksed lähevad ruttu rasvaseks

Kõik sõltub ka juustetüübist, sest osad juuksed lähevad kiiremini rasvaseks, kui teised. Tavaliselt kehtib see õhukeste ja sirgete juuste kohta, mille tõttu rasu kandub kiiremini juustele laiali. Aga see probleem võib puudutada ka kõiki teisi. Kui su juuksed läigivad rasvaselt juba järgmisel päeval peale peapesu, siis võib põhjuseks olla liiga sage peapesu või siis ei kasuta sa õigeid hooldusvahendeid. Või ei loputanud sa korralikult oma juukseid peale pesemist. Samuti võib see olla tingitud toitumisharjumuste muutmisest, väsimusest või siis ravimite võtmisest.

Kui sa pesed iga päev juukseid, siis võib-olla oleks hea hakata edaspidi vähem pead pesema. Liiga sage juustepesu stimuleerib rasu tootmist, eriti juhul, kui sa kasutad valesid tooteid oma juuste eest hoolitsemiseks. Veelgi suurem viga oleks kasutada puhastavat šampooni, mille koostisosad liiga sageda juustepesu korral ärritavad peanahka. Ja selle tõttu hakkavad rasunäärmed veelgi rohkem rasu tootma. Seega oleks hea mitte nii tihti oma juukseid pesta ja kasutada õrna koostisega tooteid.

 

 

Teine nipp on harjata oma juukseid hommikul ja õhtul. See annab juustele õhku ning aitab kanda rasu ühtlaselt juuksekiududele. Ja õhtune juuste harjamine või kammimine aitab ka vabastada juukseid sinna kogunenud tolmust ning mustusest, mis kogunevad eriti hästi rasvastesse juustesse. Ja muidugi võib põhjuseks olla ka see, et sa ei loputanud oma juukseid korralikult läbi ja selle tõttu lähevad su juuksed nii ruttu rasvaseks. 

 

Juuksed ei kasva

Tegelikult kasvavad juuksed alati. Aga mille pärast võib tekkida mulje, et juuksed sugugi ei kasva? Need on juuksekiud, mis on kaotanud oma elastsuse ja mis aja jooksul murduvad. Ja selle põhjuseks on juustekummide, lõksude ja klambrite kasutamine, liiga tugev juustepesu või siis juuste hõõrumine riidekanga vastu (mantel, sall, müts). Lisaks eelmainitud põhjustele võivad juuksed hapraks minna siis, kui juuste niiskusetase on liiga madal

Sellise probleemi korral tuleks muuta oma harjumusi. Ära kanna kogu aeg juukseid kinni või kui sa pead, siis kasuta siidist juuksekummi, mis rikub vähem juukseid. Ja igapäevaselt ära unusta oma juukseid harjata ainult tuleb jälgida, et sa liiga tugevalt ei harja. 

 

 

Kui su juuste niiskusetase on madal (juuksed ei ole nii siledad ja on tuhmid), siis proovi niisutavaid ja toitvaid juuksemaske ja ära mine liiale juuste kuumtöötlemisega. 

Murduvaid juukseid on näha lõhenevatest juukseotstest, selle jaoks tuleks iga kolme kuu tagant käia juuksuris ja piirata 1 cm võrra oma juukseid. 


Juuksed on kaotanud sära

Tuhmid juuksed on märk sellest, et juuste soomusetaoline pealiskiht on kahjustada saanud. Juuste pealiskihi eesmärk on aga kaitsta juukseid. Kui see kaitsekiht on terve, on juuksed säravad. Vastasel korral tunduvad juuksed aga tuhmid ja elutud. Kui su juuksed ei sära, siis on võimalik, et sa ei hoolitse piisavalt hästi oma juuste eest.

Kasuta niisutavaid ja toitvaid hooldusvahendeid iga kord. Ära unusta teha kord nädalas juuksemaski. Ainult šampoonist ja palsamist ei piisa, sest ainult mask toidab juukseid sügavalt.

 

 

Kommentaare ei ole