{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ameeriklane andis oma töökoha kohtusse soovimatu sünnipäeva organiseerimise eest ja sai 450 000 dollarit valuraha

  Foto : unsplash /Adi Goldstein Üks ameeriklane andis oma t...

 

Foto : unsplash /Adi Goldstein

Üks ameeriklane andis oma töökoha kohtusse peale seda, kui tema töökaaslased olid organiseerinud talle üllatussünnipäeva ehkki ta oli eraldi selgitanud, et ta ei soovi sünnipäeva, kuna see tekitab temas stressi ja ärevushäireid. Kohtu otsusel peab ettevõte maksma oma moraalset kahju kannatanud töötajale 450 000 dollari suuruse valuraha. 

450 000 dollarit ehk siis umbes 416 000 eurot on summa, mille ameerika ettevõte Gravity Diagnostics peab maksma oma töötajale Kevin Berling'ile valurahaks.

Ja põhjuseks pole mitte töökiusamine, vaid üllatussünnipäev. 

29. aastane laboratooriumi tehnikuna töötav Kevin Breling oli hoiatanud oma ülemusi ja töökaaslasi, et ta ei soovi sünnipäeva tähistamist töö juures, mis võib põhjustada tema juures paanikahäireid. 

 

 

Hoolimata sellest organiseerisid ettevõtte töötajad talle 7. augustil 2019. aastal üllatussünnipäeva lõunapausi ajal. Kevin Berling, keda olukord ärritas, vihastas oma töökaaslaste peale ja pidi lahkuma töö juures rahunemiseks. 

Kuna tema käitumist peeti liiga äärmuslikuks ja isegi vägivaldseks, lasti Kevin paar päeva hiljem töö juurest lahti ent mees otsustas kaevata ettevõtte kohtusse diskrimineeriva vallandamise eest ning nõudis valuraha ja hüvitist sissetuleku kaotuse eest.

Kaebuse järgi selgub, et laboratooriumi tehnik oli hoiatanud oma ülemusi öeldes, et ei soovi sünnipäeva tähistamist ja seda kohe, kui oli asunud oma ametikohale 2018. aastal. 

Kevin Berling selgitas, et kannatab paanikahäirete all ja selline tähelepanuavaldus võib temas tekitada suuri ärevushäireid. 

Ettevõtte direktor oli aga mingil põhjusel unustanud selle vahejuhtumi ning organiseerinud oma töötajale üllatussünnipäeva, mille tõttu Kevin pidi põgenema oma autosse selleks, et rahuneda. 

Paar päeva peale seda sündmust, sai Kevin kirja, milles talle teatati, et ta on vallandatud tänu sellele vahejuhtumile. 

Kaebealuse sõnul olid ülemused kutsunud ta oma kabinetti just enne, väljendades muret Kevini liiga agressiivse käitumise üle. See vestlus vallandas töötajas uue paanikahoo. 

 

 

Ülemused heitsid talle ette tema käitumist ning ütlesid talle, et ta oli rikkunud oma kolleegide rõõmu. 

Kohus mõistis ettevõtte süüdi 31. märtsil 2022. aastal ning määras 450 000 dollari suuruse valuraha endisele töötajale. 

Selle valuraha sisse kuulub 120 000 dollarit, mis hõlmab enda alla saamata jäänud palka, 30 000 dollarit, mille sisse kuulub veel teenimata palk ning 30 000 dollarit vaimsete kannatuste eest, alanduste, paanikahoogude ja enesekindluse kaotuse eest.

Ettevõte ise leiab, et süüdistus on täiesti kohatu ning firma on valmis edasi kaebama. 


Kommentaare ei ole