{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 taime, mis sobivad magamistuppa ja soodustavad head und

    L isaks oma dekoratiivsele küljele võib toataimedest ka tervisele kasu olla. Teiste seas puhastavad taimed õhku ja rikastavad elamis...

 

 Lisaks oma dekoratiivsele küljele võib toataimedest ka tervisele kasu olla. Teiste seas puhastavad taimed õhku ja rikastavad elamist hapnikuga. Seega, kui sa valid oma magamistoa jaoks head taimed, siis võib see olla suurepärane vahend une parandamiseks.

Siin on ära toodud viis kõige efektiivsemat taime, mis sobivad magamistuppa ja soodustavad head und.

1. Lavandel



Lavandlit kasutatakse peamiselt lõhna andmiseks seepide, riiete ja mõningate shampoonide juures. Lavandel on ka hea puhastusvahend. Lisaks sellele aitab lavandel ravida unetust ja ärevushäireid. Uurijad kinnitavad, et lavandli lõhna sisse hingamine on rahustava toimegaja toimib sama efektiivselt, kui rahusti.

2. Aaloe



Teine looduslik ravija, mis aitab leevendada põletikke ja haavu on Aaloe. Aaloe aitab samuti organismi puhastada. Lisaks sellele aitab Aaloe puhastada õhku keemiliste puhastusainete poolt jäetud jääkidest. Sellepärast on see huvitav taim: kui sinu kodus on õhus leiduvate toksiliste ainete tase liiga kõrge, siis tekivad taimele pruunid laigud - see võimaldab sul kohe selgust saada oma õhu kvaliteedi suhtes.

3. Jasmiin



Jesuiitide ülikool Wheelingus viis läbi uuringu, mille põhjal selgus, et jasmiin toimib kui looduslik unerohi. Tema positiivsete mõjude hulka kuulub unekvaliteedi parandamine, ärevushäirete alandamine ja parema tuju andmine ärgates. Jasmiin tagab ka magamistoale esteetilise külje oma imeilusate väikeste valgete õitega.

 

 



4. Havisaba



Havisabat soovitatakse, kui suurepärast õhu puhastajat. Ta on suurepärane valik magamistuppa, ta ei nõua palju hoolt. See, mis selle taime suurepäraseks muudab, on fakt, et ta rikastab õhku hapnikuga öösel, samal ajal tõmmates endasse süsinikdioksiidi - seda, mida me välja hingame. Tänu sellele saame me puhtamat hapnikku ja on tagatud parema kvaliteediga uni. Havisaba filtreerib ka mõned õhus leiduvad toksiinid nagu formaldehüüd, trikloroetüleen ja benseen.

5. Luuderohi



Nasa poolt läbi viidud uuring pani luuderohu esimesele kohale õhku puhastavate taimede seas. Seda tänu sellele, et luuderohi on kõige efektiivsem imamast endasse formaldehüüdi. Luuderohtu on kerge hooldada ja ta ei nõua palju päikest. Luuderohi on kõige sobivam taim magamistuppa, mis tagab sulle hea une.


Kommentaare ei ole