{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 märki sellest, et sa oled õnnetu

    Kuidas sina ennast praegu tunned? Kas sul on tunne, et midagi on korrast ära ilma, et sa aru saaksid, mis see õieti on? 1. Kas s...

 

 


Kuidas sina ennast praegu tunned? Kas sul on tunne, et midagi on korrast ära ilma, et sa aru saaksid, mis see õieti on?

1. Kas sa sööd palju ja mõtlematult? 

Serotoniin on niinimetatud õnnehormoon, mis mõjutab suurel määral su tuju, söögiisu, und ja ka hirmu- ning kartusetunnet. Madal serotoniinitase organismis on märk stressist.

Kui sa sööd palju kiirtoitu ja ei suuda söömisega piiri pidada, siis võib-olla on sul madal serotoniinitase.

Sest just selle pärast vajab su organism rohkem suhkrut ja toitu. Ja selle tõttu sa söödki liiga palju.


2. Kaalutõus

Üks märkidest, et sa õnnetu oled, on kaalutõus. Ja üks neist põhjustest, miks su kaal tõusta võib, on dopamiinipuudus.

Inimene võib hakata liigselt sööma just madala dopamiinitaseme tõttu. Ja loomulikult, liigse söömisega kaasneb kaalutõus.

Teine kaalutõusu põhjus on see, et õnnetu inimene ei tunne ennast hästi ja tahab oma probleeme unustada läbi söömise.

Kui söömine aitab sul paremat enesetunnet tekitada, siis tõenäoliselt oled sa õnnetu. 

3. Peavalud

Kurbuse- ja masendushood võivad tekitada peavalusid. Kui sul on sageli probleeme peavaludega, siis võib põhjuseks olla see, et sa oled õnnetu.

4. Unetus

Uneprobleemid on üheks märguandeks, et sul on midagi viga. Kui sa kannatad unetuse all, siis võib see olla tingitud madalast serotoniinitasemest. Sest nagu sa tead, just see hormoon puudutab kõige rohkem sinu tuju.

5. Energiapuudus

Masendus ja kurbus on sageli energiapuuduse põhjustajateks ja tekitavad väsimustunnet. Kui sa tunned, et miski sind enam ei rõõmusta ja sa ei taha mitte midagi teha, siis on sul ilmselt energiapuudus.



6. Emotsionaalne reaktsioon on vähenenud

Õnnelik ja õnnetu inimene reageerivad erinevalt samades olukordades. Õnnelik inimene reageerib emotsionaalselt mingile sündmusele, õnnetu inimene näitab vähem tundeid välja.

7. Seljavalu

Teine füüsiline sümptom, mis endast märku võib anda, on seljavalu. Kui sul on seljavaluda probleeme, siis võib tegu olla ka psühholoogilist laadi probleemiga.

8. Aeglased liigutused

Kas sa oled hakanud viimasel ajal aeglasemalt liikuma? Kas sa käid aeglasemini nagu ei huvitaks miski sind enam? Ilmselt ei ole sa siis enam õnnelik.

Kui kõik need märgid sinu puhul paika peavad, siis ilmselt oled sa õnnetu ja peaksid kiiremas korras oma mõtteid vahetama. Õnn on sageli vaatenurk ja oskus, mida saab õppida. 


Kommentaare ei ole