{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis on pika eluea saladuseks teadlaste sõnul?

  Foto : unsplash /𝔥𝔦𝔩𝔩𝔞𝔯𝔶 𝔭𝔢𝔯𝔞𝔩𝔱𝔞 Positii...

 

Foto : unsplash /𝔥𝔦𝔩𝔩𝔞𝔯𝔶 𝔭𝔢𝔯𝔞𝔩𝔱𝔞

Positiivne hoiak!

See ei ole sugugi kerge ega lihtne, me oleme teiega täiesti nõus aga kõik ju teavad, et stress ei ole tervisele kasulik. Aga kui hakkaks siiski kõigest hoolimata positiivsemalt mõtlema? Sest värskete uuringute järgi selgub, et positiivne maailmavaade aitab kauem elada. 

Selles uurimistöö tulemused avaldati väljaandes Journal of Gerontology ning selgub, et optimism ja rõõmsameelsus aitavad pikendada eluiga mitme aasta võtta. Kõikide inimeste jaoks ei ole see nii kerge, igapäevase elu probleemid ja maailmas aset leidvad sündmused võivad tekitada ärevust ja masendust. Ja selleks, et jääda positiivseks ka sellistel hetkedel, on vaja tugevat tahtejõudu. Optimistlikel inimestel on oskus oma stressi maandada nii palju, et see nende elu enam ei häiri ja see omakorda aitab neil oma tervist hoida. 

 

 

Mitmed spetsialistid on ühel nõul selles suhtes, et positiivne eluvaade aitab kaitsta südamehaiguste ja enneaegse surma eest. 

 

Optimism - kas see ongi igavese nooruse allikas? 

Selleks, et leida kinnitust teooriale, mille järgi positiivne eluvaade mõjutab oodatavat eluiga, analüüsisid teadlased sõjaveteranide elu ja tervist 10. aasta jooksul, pidades samal ajal silmas nende tujumuutusi, masendust, ärevushäireid jne.

 

 

Selguski, et neil veteranidel, kes olid suutnud jääda hoolimata kõigest optimistlikuks, esines igapäevases elus vähem stressitegureid. Nad hoidsid eemale stressirohketest situatsioonidest. 

Selleks aga, et mõtelda positiivsemalt, tuleb õppida ennast rohkem väärtustama, tunda oma tugevaid külgi, näha rohkem seda, mis on hästi ja muutuda enesekindlamaks.

Kommentaare ei ole