{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milliseid toiduaineid kassile anda ei tohi?

  Foto : unsplash / Anastasiia Rozumna Selle jaoks...

 

Foto : unsplash / Anastasiia Rozumna

Selle jaoks, et oma lemmiku eest hoolitseda, pead sa jälgima, mida sa talle süüa annad. Kassile kalakonservi andmine ei ole alati kõige parem mõte, sest kassidel ei ole sama seedimine erineb inimeste omast ja selle tõttu see, mis on meile hea, võib kassi tervisele olla kahjulik. Ega ikka ei ole nii, et küll kass ise valib, mis ta sööb ja ega loom rumal ei ole. 


Toores sibul ja küüslauk

Tõenäoliselt pole sul sellist mõtetki pähe tulnud, et anna oma kassile toorest küüslauku või sibulat aga ikka on hea teada, et nii küüslaugu, kui sibula söömine võib tekitada tõsiseid tervisekahjustusi loomal.

 

Avokaado

Ära anna oma kassile avokaadot proovida, sest avokaado sisaldab persiini, mis võib kahjustada looma südant ning kopse. Lisaks sellele võib avokaado põhjustada kõhunäärme põletikku kassil.

 

Tuunikala konserv

Isegi, kui su kassile meeldib tuunikala konserv, siis sisaldavad konservid kahjuks liiga suures koguses soola. Kui sa annad sageli kassile konservtoite, võib see põhjustada neeruprobleeme. 

 

Piim

Kass ei vaja piima, sest laktoos võib põhjustada seedeprobleeme ning olla kassi tervisele kahjulik. 

 

Å okolaad

Kindlasti ära anna kassile Å¡okolaadi. Å okolaad on mürgine nii kasside, kui koerte jaoks ja võib-olla isegi eluohtlik. Nimelt sisaldab Å¡okolaad teobromiini, mida kassi seedesüsteem ei suuda töödelda. Å okolaadi söömine võib kahjustada kassi närvisüsteemi ning südant. Liiga suur kogus Å¡okolaadi võib aga olla eluohtlik.   


Toores sealiha

Kui su kass sööb toorest sealiha, võib ta saada toidumürgituse või nakatuda aujeszky viirusesse ehk pseudo marutaudi, mis põhjustab neuroloogilisi probleeme loomal.  

 

 


Tomat ja baklažaan

Need köögiviljad sisaldavad atropiini, mis tekitab kassil südamerütmihäireid. 

 

Puuviljade seemned ja kivid

Sest need sisaldavad mürgist tsüanogeenset glükosiidi.

 

Toores linnuliha

Kassid küll armastavad linnuliha süüa aga toorelt ei tohiks neile seda siiski anda. Toores liha võib olla isegi ohtlik, kuna see sisaldab salmonella bakterit, mis võib kassi haigeks teha. 

 

Marineeritud heeringafilee

Sisaldab liiga palju soola, mis on kassi seedesüsteemile kahjulik.

 

 

Porrulauk

Porrulauk on kassi tervisele kahjulik ja võib põhjustada mürgitust.

 

Munavalge

Munavalge sisaldab avidiini, mis ei lase kassi organismis B8-vitamiinil imenduda. B8-vitamiin on aga väga vajalik, sest ta osaleb valkude ainevahetuse juures. Toore muna söömisest võib kass saada ka toidumürgituse.

 

Toores kartul

Toored kartulid ja kartulikoored sisaldavad kaltsiumoksalaati, mis võib kahjustada kassi tervist.

 

Vorstitooted

Ära anna kassile vorsti ega sinki, sest need toidud sisaldavad liiga palju rasva ja võivad põhjustada kõhunäärme põletikku. 

 

 



 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 



Kommentaare ei ole