{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida ette võtta, et kiiresti nohust lahti saada?

Kuidas saada kiiresti nohust lahti nii, et ta ei rikuks tervet su nädalat ära. Kui sa hakkad tundma, et sa oled külma saanud ja...

Kuidas saada kiiresti nohust lahti nii, et ta ei rikuks tervet su nädalat ära.

Kui sa hakkad tundma, et sa oled külma saanud ja nohu kipub kallale, siis esimese asjana:

Foto : unsplash


Söö vähem

Kui toiduained tagavad organismile vajalikke toitaineid, siis toidu seedimine nõuab aga lisa energiat. Kohe esimeste sümptomite juures on vajalik seda energiat säästa ja kasutada parem nohu vastaseks võitluseks. Selle jaoks väldi selliste toiduainete söömist, mis nõuavad maolt lisapingutusi seedimiseks, nagu teraviljad ( riis, nisu, rukis) ja loomsed rasvad. Looduses lõpetavad loomad üldse söömise, kui nad haiged on. Tegemist on täiesti loomuliku refleksiga. 

Kõige parem oleks üldse paastuda terve päeva. Kui sa ei suuda, siis võid sa proovida puu- või aedvilja dieeti 24-tunni jooksul. Sellisel puhul võid sa süüa ainult aedvilju või siis puuvilju nii nagu soovid (kompotina, toorelt, ahjus küpsetatuna, püreena jne), ainult vaata, et sa mingeid lisandeid juurde ei pane: kindlasti mitte suhkrut ega rasvainet, et vältida lisapingutusi seedimise juures. Hea teada: õrna ja tundliku seedeelundkonna puhul tuleks eelistada keedetud või kuumutatud toiduaineid.

 

 

 

Toeta oma maksa tööd

Maks on peamine abiline, mis aitab nohust lahti saada. Sest maks on keha puhastusjaam, mis töötleb bakteritest bakteritest pärit toksiine. Niipea, kui sul on esimesed sümptomid algava nohu kohta, pead sa mõtlema, kuidas toetada oma maksa tööd. Ja selle jaoks on sul kaks võimalust:

 

Võilillejuur, kurkum, maarjaohakas

Mõned taimed toetavad maksa tööd. Sa võid teha 20-päevase ravimtaime kuuri. Maksa funktsioone toetavaid tilku või kapsleid leiad sa apteekidest või looduspoest.  Kurkumit võid sa süüa aga ka otse, ostes poest kurkumijuuri, mida sa võid riivida või siis millest võid teed teha. Aga sellisel kujul ei ole ta nii tugeva toimega, kui toidulisanditena müügil olev kurkum.


Kuumaveekott

Aseta sooje veega täidetud kuumaveekott parema rindkere alla maksa piirkonda. See laiendab veresooni ja tagab maksa parema hapnikuga varustamise, mis omakorda võimaldab maksal paremini funktsioneerida.

 

 


Tee sooja vanni

Palavik on organismi kaitsereaktsioon bakterite rünnaku vastu. Soe vann või dušš tõstab kehatemperatuuri, imiteerides palavikku.


Eeterlikud õlid: Ravinsara ja Teepuuõli

Need eeterlikud õlid on parimateks tõrjeteks viiruste ajal, olles tugeva viiruste - ja bakteritevastase toimega. Võtta 3 tilka, segatuna 1 tl õli või mee sisse, hommikul, lõunal ja õhtul. See aitab kehal mikroobidest vabaneda.

Need eeterlikud õlid on väga tõhusa toimega, isegi läbi naha. Sa võid segada 10 tilka eeterlikku õli ja masseerida sellega rinna piirkonda. Ära kasuta õli ainult sülelaste peale. Ja kindlasti tuleks teha eelnevalt allergiatest 24-tundi varem. Küsi nõu looduspoest või apteekrilt.

 

 


Greipfruudi seemnete ekstrakt

See loodustoode aitab võidelda väga tõhusalt kõiksuguste väliste patogeenide ehk haigustekitajate vastu ja peamiselt just nende, mis on nohu põhjustajateks. Greipfruudi seemnete ekstrakti müüakse looduspoodides või apteekides. Soovitatav on võtta 30 tilka hommikul, lõunal ja õhtul. Hoiduda tuleks ekstrakti tarvitamisest koos antibiootikumidega. Küsi nõu apteekrilt või looduspoe müüjalt. 


C vitamiin

C vitamiin on kõige parem vahend, mis aitab võidelda mikroobide vastu. C- vitamiini leidub nii puuviljades, kui aedviljades. Rohkelt C vitamiini sisaldavad atseroola, kiivi ja petersell.


Punane päevakübar

Väga tõhus taim, mis tõstab organismi vastupanu haigustele. Niipea, kui esimesed märgid nohust algavad, võta 10 - 20 tilka (oleneb kui tugev ekstrakt on) kolm korda päevas, kahe nädala jooksul.Peale seda perioodi ei ole taim enam nii tõhusa toimega organismile.


Enneta ravimise asemel

Kõige tähtsam on piisavalt magada, et immuunsüsteem saaks puhata. Lisaks sellele toitu mitmekülgselt, söö palju C vitamiini sisaldavaid toiduaineid ja joo palju vett. 

Samuti on oluline mõelda ruumide tuulutamisele ka talvisel ajal selleks, et viirused ei koguneks niiskesse ja sooja kohta, mis nende arengut soodustab. Kindlasti ei tohiks unustada käte pesu selleks, et mitte nakkust saada. Ja kõige lõpuks ei tee paha 3 kuuline probiootikumide kuur läbi teha, mis tugevdab soolefloorat ja tugevdab organismi kaitsevõimet haiguste suhtes. Sest nagu teada, asub 80% immuunsusest soolestikus.



 

Kommentaare ei ole