{ads}

HIDE

Viimased

latest

Draamakuningannast sõbranna

  Foto : unsplash /Christina @ wocintechchat.com On sul koge...

 

Foto : unsplash /Christina @ wocintechchat.com

On sul kogemusi selliste inimestega, kellel on alati sada häda ja palju probleeme. Ta kohe nagu tahaks tõmmata kogu tähelepanu enda peale ja võib keset sünnipäeva hakata rääkima oma hädast ja viletsusest nii, et ei lase mitte kellelgi sõna vahele öelda. Tundide kaupa võib ta lakkamatult hädaldada, tundmata hetkegi huvi selle vastu, kuidas sinul läheb. 

Tegemist on inimesega, kelle kohta sotsiaalmeedias käib nimetus: "trauma dumping". Selline inimene hakkab rääkima kõikidest halbadest asjadest, mis temaga on juhtunud, et huvi enda isiku peale tõmmata ning äratada kaastunnet. Ja kui tavaliselt ta saabki oma tahtmist, siis kaob teistel koos sellega ka kogu hea tuju. Tavaliselt räägib ta ainult iseendast ja ei jäta teistele võimalustki rääkimiseks. Selline hoiak on aga kurnav ja väsitab teiste jaoks. Eriti juhul, kui ta räägib inimestega, kes on oma loomuselt ülitundlikud või emotsionaalsed. 



Selleks, et teine inimene ei rikuks su tuju täiesti ära ja et sa ei peaks psühholoogi mängima, tuleb seda inimest teadvustada sellest, mismoodi ta käitub ja millise hoiaku ta on võtnud. Seda tuleb teha võimalikult rahulikult ning heatahtlikult aga parim nõu, mida sa saad talle anda, et ta saaks lõpetada selle igavese ohvri mängimise on see, et ta pöörduks mõne psühholoogi poole, kes oskaks teda kõige paremini aidata. Mitte sellepärast, et talle veelgi rohkem haiget teha, vaid sellepärast, et see hakkab su vaimsele tervisele. 

Hea oleks ka enda juures märgata, kas sina ei käitu nii ja kas sul ei ole sellega probleeme. Loomulikul ei tähenda see nagu ei tohik sa enam üldse oma probleemidest rääkida, tähtis on leida tasakaal ja mitte rääkida ainult sellest, mis on halvasti.

Kommentaare ei ole