{ads}

HIDE

Viimased

latest

Väike nipp, mis aitab sul ilma oma toitumist muutmata kaotada 4 kg

  Foto : unsplash / Ben Wicks Kas sa tahad kaalust alla saad...

 

Foto : unsplash / Ben Wicks

Kas sa tahad kaalust alla saada? Siis tea, et kauem magamine aitab sul kiiremini kaalu langetada. Vähemalt väidavad nii Ameerika Ühendriikides asuva Chicago ülikooli teadlased, kes avastasid, et 1 tund ööund rohkem aitab ülekaalulistel inimestel kaotada 4 kg. Selle uuringutöö tulemused avaldati teaduslikus väljaandes JAMA Internal Medicine. 

Chicago ülikooli Sleep Center' direkror dr. Esra Tasali sõnul ei ole vaja oma eluviisis muuta mitte midagi muud, tuleb lihtsalt hakata rohkem magama selleks, et kaal hakkaks langema. 

Me kõik oleme teadlikud, et kaalu kaotamiseks on vaja hakata toituma tervislikumalt ning tasakaalukamalt ja teha sporti. Selgub aga, et magamine aitab sama palju, kui õige söömine ja trenni tegemine. Ja sa ei pea magama sama kaua, kui okasroosike, piisab täiesti sellest, kui edaspidi magad sa 1 tunni võrra kauem. 

 

 

Oma teadustöö raames kasutasid professorid 80. vabatahtliku 21 - 40 aastase ülekaalus oleva inimese abi, kes magasid öösiti vähem, kui 6 ja pool tundi. Nende uneharjumusi jälgiti nutikellade abil, söödud kaloritekoguse hulka võeti aga uriiniproovide kaudu.


Osavõtjad jaotati kahte gruppi, esimesse gruppi kuuluvad inimesed üritasid magada vähemalt 8,5 tundi öösel. Pikema ööune tõttu tarbisid sellesse gruppi kuulunud inimesed aga järgmisel päeval keskmiselt 270 kalorit vähem; mis tähendaks seda, et niiviisi jätkates võiksid nad kolme aasta jooksul kaotada 12 kg. 

Kui inimene magab ka edaspidi piisavalt, siis hakkab tema kehakaal tahes-tahtmata langema ja seda olulisel määral. Paljud inimesed otsivad võimalust ülekaalust vabanemiseks, vähendades oma päevast kaloritekogust drastiliselt, nüüd aga on võimalus lihtsalt magada 1 tund rohkem ja kaotada seejuures kaalu.

Kommentaare ei ole