{ads}

HIDE

Viimased

latest

Stress, masendus, depressioon : kuidas toime tulla igapäevase ärevusega?

Foto :unsplash / Priscille Du Preez    Elu ei ole alati rahu...

Foto :unsplash / Priscille Du Preez

 

 Elu ei ole alati rahulikult voolav jõgi ja kõik ei lähe alati nii nagu me sooviksime. Mis aitaks leida hingerahu tagasi ning aitaks murepilved eemale tõrjuda? 


Lepi olukorraga

Seda ei ole võib-olla lihtne kuulda aga see on ometi tähtis: lepi sellega, et su elus on praegu selline periood, sellest saab võib-olla esimene samm parema enesetunde ja hingerahu leidmise poole. Tunnistades enesele, et sa kannatad, lepid sa paratamatusega ja teed samal ajal ruumi uutele võimalustele. 


Võta enda jaoks aega

Ühe päevaga ei saa sa jagu ei depressioonist ega masendusest. Enese ravimine võtab alati aega. Katsu iga päev mõtelda natuke rõõmsama ja rahulikuma tuleviku peale ja ütle endale, et juba homme läheb kõik paremini.

 

 


Lõdvestu

Eesmärk on omaenese mõtteid rahustada ja tulla tagasi enda kehasse, praegusesse hetke. Ja selle jaoks on kõige paremad lõdvestavad harjutused: meditatsioon, sofroloogia, jooga... Vali see, mis sulle kõige paremini sobib.


Käi väljas ja tee sporti

Tegevusetus ja niisama istumine võivad võimendada depressiooni. Ära jää koju istuma, mine välja värske õhu kätte, see on väga vajalik. Mine loodusesse jalutama või siis jooksma hommikul: liigu ja viibi võimalikult palju päevavalguse käes, see aitab ajul toota hormoone, mis tagavad sulle hea enesetunde. Seda on teaduslikult tõestatud.


Konsulteeri

Selles ei ole mitte midagi halba, otse vastupidi. Leia endale psühholoog, kes oskab sind kõige paremini aidata.

Kommentaare ei ole