{ads}

HIDE

Viimased

latest

Soovitused kassipidajatele

  Kasse peetakse pigem iseseisvateks loomadeks. See aga ei tähenda sugugi nagu saaks ta täiesti üksi hakkama ja ei vaja hoolitsust.  ...

 

Kasse peetakse pigem iseseisvateks loomadeks. See aga ei tähenda sugugi nagu saaks ta täiesti üksi hakkama ja ei vaja hoolitsust. 

unsplash@madeyes


Kassi toimine: mitu korda kassile süüa tohib anda päevas? 

 

Kassile meeldib näksida ja ta sööb mõnikord lausa 15 korda päevas. Seega ei piisa sellest, kui anda talle ainult kaks korda päevas süüa hommikuks ja õhtuks. Hoolitse, et su kassi toit oleks tasakaalukas ja mitmekülgne, samuti vaata ette, et sa oma kassi paksuks ei toida.


Kas kassile piima anda tohib? 


Tegelikult lehmapiim ei ole kõige parem kassidele. Enamik kasse seedib halvasti või pigem piimasuhkrut laktoosi. Tegemist on laktaasi - ensüümi, mis tekib laktoosi lagunemise käigus - probleemiga: piimast võõrutades, kui kassipoeg hakkab muud toitu sööma, laktaasitase seedekulglas alaneb. Halva seedimise käigus, hakkab piim soolestikus käärima ja võib tekitada puhitusi ning kõhulahtisust. Kui sa tahad oma kassile head teha, siis paku talle parem kassidele mõeldud spetsiaalseid maiustusi.

 

 


Kas öösel võib kassi õue lasta?


Jah, kassidele meeldib õhtupimeduses välja minna hiirtejahile. Öösiti otsivad nad ka teiste kasside seltskonda, kas siis kaklemiseks või partneri leidmiseks. Aga öösiti on ka kõige rohkem autoõnnetusi kassidega, seega parem on hoida oma kassi kindlas kohas.

 

Kas kassi peab õpetama?

 

Koera ju dresseeritakse ja õpetatakse. Kuidas siis kassiga on? Jah, ka kass vajab õpetust. Tähtis on, et ta maast madalast teaks, mida ta tohib ja mida mitte. Esimese asjana peaks õpetama oma kassile, et ta ei tohi mööblit kraapida ega närida elektrijuhtmeid. 



Kommentaare ei ole