{ads}

HIDE

Viimased

latest

Naised 50+ : kas sa tead, mitu kuivatatud ploomi sa pead iga päev sööma?

  Foto :unsplash / Karolina Kołodziejczak Ploome soovitatakse...

 

Foto :unsplash / Karolina Kołodziejczak

Ploome soovitatakse ikka süüa seedeprobleemide korral, nüüd aga selgub värskete uuringute järgi, et kuivatatud ploomid on eriti kasulikud naistele vanuses 50 +. Miks see nii on? Nimelt menopausi ajal leiavad kehas aset mitmed erinevad muutused, millel omakorda on erinevad tagajärjed. Näiteks rakkude taastumine muutub palju aeglasemaks, see aga mõjutab naha ja juuste seisundit. Üks terviseprobleem aga, mis teeb kõige rohkem muret selles vanuses, on osteoporoos. 

Osteoporoos on luude hõrenemine ning luude ehituses aset leidvad muutused. Mitmed uuringud on näidanud, et kuivatatud ploomid omavad luude tervist kaitsvat toimet. Ja üks värskem uuring näitab kuivatatud ploomide tõhusust osteoporoosi vastu just menopausi ajal. 

 

 

Need värsked uuringud viidi läbi Ameerika Ühendriikides asuva Pennsyvanie ülikooli teadlaste poolt, mille tulemused avaldati teaduslikus väljaandes Advances Nutrition. Artiklis kirjutati, kui palju kuivatatud ploome tuleks süüa menopausi ajal selleks, et ära hoida luude hõrenemist. Teadlase sõnul tuleks iga päev tarbida 50 - 100 grammi kuivatatud ploome, mis teeb 5 - 10 kuivatatud ploomi päevas. 

Kuivatatud ploomid on nimelt põletikuvastase ja antioksüdantse toimega. Aastase uurimistöö käigus nägid teadlased, kui positiivne mõju oli kuivatatud ploomidel luude mineraalse tiheduse juures just menopausiealiste naiste puhul. 

Aga kuivatatud ploomid ei ole kasulikud ainult luude tervisele. Ploomid sisaldavad palju kiudaineid, fenoolhapet ning karotenoide. Ploomid aitavad põletikku alandada. Lisaks sellele sisaldavad ploomid rohkelt K vitamiini  ning kaaliumit, mis on väga tähtsad südame-veresoonkonna tervisele. 

Ja samuti on kuivatatud ploomidel vananemisvastane toime.

Kommentaare ei ole