{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milline kehaosa vananeb näonahast 6 korda kiiremini?

  Foto : unsplash / Caroline Veronez  Kui sa seni arvasid, e...

 

Foto : unsplash / Caroline Veronez

 Kui sa seni arvasid, et näonahale jätab aastate möödumine kõige esimesena oma jälje, siis sa eksisid. Värsked uuringud näitavad, et üks kehaosa vananeb lausa 6 korda kiiremini, kui näonahk.

Vanusega ei taastu naharakud enam nii kiiresti, kollageenitase väheneb, nahk hakkab kaotama oma loomulikku vedelikutaset ning ilmuvad esimesed kortsud. Tavaliselt 35. eluaastates hakkavad inimesed kõige rohkem ennast peeglist vaadates esimesi kortse otsima. 

 

 

Kui peeglisse vaatamine on ikka vajalik ja tähtis, siis on vaja ka pöörata tähelepanu teistele kehaosadele. Milline kehaosa vananeb kõige kiiremini? 

L'Oréal Professional Academy poolt läbi viidud uuringutöös, mille tulemused avaldati ajakirjas Harper's Bazaar, selgus, et peanahk vananeb 6 korda rutem, kui näonahk. Ja see tähendab, et aastate möödudes tekivad esimesed hallid juuksed, juuksed muutuvad õhemaks, kaotavad sära ning muutuvad kuivaks. Seega on vaja hakata oma juuste eest veelgi rohkem hoolitsema. 

Kõige parem, mis sa teha saad, on masseerida rohkem oma peanahka, et parandada vereringet, leevendada lihaspingeid ning parandada samal ajal peanaha hapnikuga varustamist. 

 

 

Teine soovitus, mida sa teha saad, on hoolitseda oma peanaha ökosüsteemi eest ehk siis ära pese iga päev juukseid ja ära unusta koorida oma peanahka, et eemaldada kõik hooldustoodete jäägid. 

Koduste vahenditega peanaha koorimiseks sobib hästi jämesool, mis aitab eemaldada surnud naharakud. Selle jaoks sega 2 sl õli (oliivi-, mandli- või argaaniõli) 1 sl jämesoolaga. Masseeri peanahka selle seguga, seejärel lase seista umbes 20 minutit ning seejärel pese juuksed puhtaks.


Kommentaare ei ole