{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks lapselapsed peaksid veetma rohkem aega oma vanavanematega?

Vanavanematel on väga oluline roll laste elus ja nende kasvatamise juures. Neil on sageli rohkem vaba aega oma lastelastele pühendami...

Vanavanematel on väga oluline roll laste elus ja nende kasvatamise juures. Neil on sageli rohkem vaba aega oma lastelastele pühendamiseks, kui vanematel. Igapäevane kiire elu ei mõjuta neid niipalju. Vanavanemate juures veedetud aeg jääb meelde kogu eluks.


Vanaemade ja - isade mõju lapselastele.

Need lapsed, kes veedavad palju aega oma vanavanematega, saavad teistsuguse kasvatuse, kui need, kes oma vanavanemaid harva näevad.

Austus vanemate inimeste vastu.

Lapsed, kes veedavad palju aega oma vanavanematega, õpivad vanemaid inimesi asutama.

Parim omavaheline läbisaamine.

Vanaemad - ja isad karistavad harva ja hoolitsevad palju oma lapselaste eest. Nad ei ole nii nõudlikud, kui lapse vanemad ja ei hakka teda kohe hukka mõistma väiksemagi pahanduse pärast. Nii tekib nende vahel usalduslik suhe, kus laps võib rääkida oma probleemidest või pettumustest. Tihti on vanavanemad need, kellele kõige rohkem laps oma muredest räägib.
 
 
 


Pereväärtuste edasikandmine.

Vanavanemad annavad edasi perekonnaväärtusi põlvest põlve. Igal perel on oma ajalugu ja traditsioonid. Fotode ja jutustuste kaudu annavad nad lastele seda edasi.

Perekonna sambad.

Vanavanemaid peetakse perekonna sammasteks, millele kogu pere toetub. Vanavanemad on stabiilsuse ja kindluse sümboliks, millele lapselapsed toetuda võivad rasketel hetkedel teades, et neid alati aidatakse ja mõistetakse.

Ära kuulamine ja mõistmine.

Vanavanemad on alati olemas selleks, et lapselapsi ära kuulata ja püüda neist mõista. Nende vahel on eriline usaldus.
 
 
 
 


Perekonna vahemehed.

Tihti on vanavanemad peres vahemeesteks vanemate ja laste vahel. Nad aitavad lahendada mitmeid probleeme ja aidata peres üksmeelt leida, tuues tagasi rahu.

Sellepärast on oluline, et lapsed veedaksid oma vanavanematega palju aega ent tähtis on ka, et vanavanemad kinni peaksid lapsevanemate poolt üles seatud kasvatusreeglitest ja ei hakkaks selle vastu töötama. Muidugi on tähtis edasi kanda kultuuripärandit aga uued kasvatusreeglid vastavad rohkem tänapäeva kasvatusmeetoditele.


 

 

Kommentaare ei ole