{ads}

HIDE

Viimased

latest

Heade koduperenaiste käitumisjuhend aastast 1950!

  Milline oli ideaalne abikaasa ja koduperenaise elu 1950ndatel aastatel? giphy 1950ndate aastate naine oli ennekõike ema ja kodup...

 

Milline oli ideaalne abikaasa ja koduperenaise elu 1950ndatel aastatel?


giphy

1950ndate aastate naine oli ennekõike ema ja koduperenaine, kelle roll oli hoolitseda oma koduse majapidamise eest, kasvatada lapsi ja oodata oma meest õhtul koju. Vähemalt väidab seda 1955. aasta väljaandes Housekeeping Monthly ajakirjanumber. Juba artikli pealkiri on paljutõotav: "The Good Wife's Guide" ehk siis "Hea abikaasa juhend". Artikkel sisaldab erinevaid näpunäiteid ja nõuandeid, kuidas olla täiuslik ja kuulekas abikaasa oma abikaasale ja annab väikeseid näpunäiteid, kuidas oleks kõige parem erinevates olukordades toimida. Tänapäeval võib see tunduda üle mõistuse käiv ja iganenud vaatenurk, aga selline oli paljude naiste elu sellel ajastul vähemalt lääne ühiskonnas.






Mõned tähelepanekud ja väljavõtted:


1. "Planeerige varakult järgmise päeva õhtusöök valmis, et seda soojalt serveerida oma abikaasale niipea, kui ta koju jõuab. See näitab talle, et te tema peale mõtlete ja hoolitsete tema vajaduste eest. " 


2. "Meestel on koju tulles kõht tühi, korralik eine on vajalik selleks, et oma meest väärikalt ja meeldivalt vastu võtta."


3. "Veerand tundi enne oma abikaasa koju tulekut, katsuge leida natuke aega selleks, et end valmis sättida: korrastage oma meiki, kammige juuksed ilusti soengusse ja tehke end ilusaks. Teie mees on pidanud nägema terve päeva väsinud inimesi - seega peate teie olema laitmatu."


4. "Olge huvitav ja innustav. Teie meest tegi terve päeva väsitavat ja tüütut tööd, teie mure on hoolitseda tema lõbustamise eest ja hoolitseda, et tal igav ei hakkaks."






5. "Enne seda, kui teie mees koju jõuab, tõmmake harjaga kogu elamine puhtaks, et toad korras oleksid ja kusagil tolmu ei paistaks."


6. " Talvel tehke ahju tuli oma mehe koju tulekuks, et ta saaks kamina või ahju kõrval rahulikult puhata. Nii tunneks ta end hästi ja rahus ja see omakorda tekitab ka teis hea enesetunde. Oma abikaasa eest hoolitsemine tekitab teis kindlasti väga suure isikliku rahulolu."


7. "Seadke valmis ka lapsed : kammige ja harjake nende juuksed ning hoolitsege, et nende näod oleksid puhtad. "


8. "Lapsed on aarded ja nii peavad nad ka käituma. Tehke vähem lärmi, kui teie abikaasa koju jõuab ning julgustage lapsi vait olema. Samuti ei tohiks enam tolmuimejaga ega muude kodumasinatega müra teha sellel hetkel."




9. "Võtke alati oma abikaasa vastu hea tuju ja rõõmsa meelega. Võtke ta vastu suure ja siira naeratusega ning väljendage innukalt oma soovi olla kõigiti tema meele järele."


10. "Ükskõik, kui suur pole ka teie vajadus oma abikaasaga rääkida ja kui suurt vaeva see teile tekitab - mehe koju jõudmine pole kindlasti soodus hetk selle tegemiseks. Tema isiklikud jutud on palju olulisemad, seega laske oma mehel esimesena rääkida."


11. "Õhtupoolikud on kõige eelistatumad hetked. Ärge kurtke, kui teie mees jõuab koju hilja või kui ta läheb välja sööma (või midagi muud tegema) ilma teieta. Te peate mõistma ja aru saama, et teie mehe maailm on täis kohustusi, millest ta peab kinni pidama ja samuti stressi, ning te peate talle võimaldama oma aega lõdvestumiseks."





12. " Hea abikaasa eesmärk on teha kodust koht, kus valitsevad rahu ja vaikus ning kus tema abikaasa saab end välja puhata."


13. "Ärge võtke kunagi oma abikaasat vastu, hakates oma muresid kurtma või rääkides talle oma probleemidest ega kaevates oma elu üle."


14. "Teie mehe mugavus ja heaolu on teie prioriteediks. Pange oma mees istuma mugavasse tugitooli ja serveeriga talle sooja või külma jooki, vastavalt tema soovile. "


15. "Masseerige oma mehe kõrvu ja võtke tema kingad jalast. Rääkige temaga alati õrnal ja hoolitseval toonil."


16. " Ärge laitke ega kritiseerige tema otsuseid ega tegusid. Te ei tohi unustada, et teie mees on teie kodus perepea ja võib alati talitada oma hea äranägemise järgi. Teil ei ole õigust talle ega tema otsustele vastu vaielda."


17. "Hea abikaasa teab, kus tema koht on."








Kommentaare ei ole