{ads}

HIDE

Viimased

latest

Asjad, millest tark inimene ei räägi

Muidugi on alati hea rääkida oma muredest ja rõõmudest aga kõigest ka ikka rääkida ei tohi. Nagu öeldakse, rääkimine - hõbe, vaikimine - ...

Muidugi on alati hea rääkida oma muredest ja rõõmudest aga kõigest ka ikka rääkida ei tohi. Nagu öeldakse, rääkimine - hõbe, vaikimine - kuld. Tark inimene hoiab oma suu mõnede asjade suhtes lukus, sest oma musta pesu teistele ei näidata ja teised ei pea sinust kõike teadma. Sa ei tea kunagi, mida antud inimene sinu käest saadud infoga edasi teeb ja kelle kõrvu see jõuda võib.


unsplash @ benwhitephotography

Millistest asjadest sa rääkida ei tohi? 


Oma suurtest tulevikuplaanidest

Hoia oma suured projektid ja plaanid enda teada, nii kaua, kui sa oled juba nad ellu viinud. Sa ju ei tea ise ka oma ideede tõelist väärtust ja keegi teine võib su head plaanid lihtsalt nurja ajada või oma isiklikuks kasuks ära kasutada. Ilmselt sa seda ei tahaks.

Isiklikud uskumused

Kõige isiklikumad mõtted on tavaliselt arvamused, uskumused ja veendumused, mida ei tohiks teistele peale sundida. Näiteks see, mida sina elust ja surmast arvad, võib tekitada erinevaid lahkarvamusi. 

Sa pead lihtsalt leppima sellega, et sinu isiklikud veendumused on kõigest tõlgendus sellest, mida sina pead tõeks. Aga see on sinu tõde, mitte teiste, sinu isiklik vaatenurk, mis ei pruugi kattuda teiste omaga. Sellepärast vali hoolikalt neid, kellega sa sellistest teemadest räägid.




Oma pere must pesu ehk pereprobleemid

Tegelikult on väga ebaviisaks juba ainuüksi su enda pereliikmete suhtes rääkida neist halvasti. Isegi, kui tegemist on sugulastega. Pere on ikkagi sinu pere ja sa ei tohiks muuta oma pereliikmeid naeruväärseks teiste inimeste silmis. Peres ette tulevatest probleemidest võid sa rääkida ainult oma pereliikmete vahel ja lähedastega.

Oma heategudest

Teiste inimeste aitamine on väga hea ja kiiduväärt. Maailm vajab selliseid inimesi, kes teisi märkavad ja ainult iseendale ei mõtle. Aga heategu ise on palju väärtuslikum, kui sa ei oota mingit tänu vastu. Ja parem on mitte rääkida sellest, kuidas sa ühte või teist inimest aitasid - see võib tunda hooplemisena.





Sinu isiklik elu

Eriti see, mis puudutab voodielu. Või siis halbadest harjumustest ja sõltuvustest lahti saamine. Sa ei pea oma emotsionaalsest seisundist kõigile rääkima, kui sa muidugi just ei taha, et keegi sind oma südamepõhjas põlgama hakkaks sinu nõrkuste pärast ja järgmisel korral natuke imelikult vaataks sind kohates. 

Kõik halb, mida sa päeva jooksul kuulnud oled ehk siis kuulujutud

See on alati kahe otsaga asi aga üldiselt on targem mitte kuulujutte edasi levitada, sest sa ei saa kunagi juttude tõepõhja kontrollida ja parem on alati rääkida rohkem headest, kui halbadest asjadest.






 

Kommentaare ei ole