{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tahad ilusaid kõhulihaseid? Siin on sulle head harjutused!

Kõik tahaksid endale trimmis ja ilusaid kõhulihaseid, tihti jääb aga puudu ajast ja tahtejõust selleks, et midagi ette võtta. Ka on kõ...


Kõik tahaksid endale trimmis ja ilusaid kõhulihaseid, tihti jääb aga puudu ajast ja tahtejõust selleks, et midagi ette võtta. Ka on kõhu peal olevast rasvast sageli kõige raskem vabaneda. Kõhurasv põhjustab samuti ka tervisehädasid, sellega on seotud südamehaiguste ja diabeedi teke.

Kui sa aga oled otsustanud teha midagi oma tervise ja välimuse jaoks, siis koos harjutuste tegemisega, tee ka väikesed muutused sisse oma toitumisharjumustes, maga piisavalt, joo palju vett, söö tervislikku toitu ja tegele spordiga. Kõige olulisem ongi füüsiline aktiivsus, mis aitab rasva põletada ja keha vormida. Väga tõhus on kardio treening koos spetsiaalselt väljavalitud harjutustega, mis tugevdavad nii kõhu- kui seljalihaseid ja tagavad sulle korrapärasel treenimisel lameda kõhu.


1. Küljeplank rotatsiooniga





Algasend: külje peal, jalad on välja sirutatud. Toetudes käevarrele, mis jääb täpselt õla alla, kergita keha maast lahti, nii et moodustuks diagonaal. Pingutades kõhulihaseid siruta teine käsi välja ja tehes kaare too kõhu alt läbi. Korda 10 korda mõlemale küljele.





2. harjutus


Algasend: lama selili, käed vabalt kõrval. Peopesad vastu maad. Tõsta jalad üles ja soorita jalgade pöördeid ühele ja teisele poole jälgides, et jalad oleksid põlvest sirged. Korda 20 korda.


3. harjutus






 Käed õlgade laiuselt küünarvartel, keha peab olema sirge ja jalad toetuvad varvastele. Liigu küünarnukkidele toetudes edasi, jalad libisevad järgi. Tee 36 sammu.


4. harjutus




Ilmselt on see kõige keerulisem harjutus. Algasend: toenglamang, toetu sirgetele käevartele, selg sirge. Too üks jalg diagonaalselt keha alt vastaspoole hoogsas rütmis. Tee 15 hüpet.




5. harjutus




Lamades kõhuli, pingutades kõhulihaseid kergita samaaegselt ülakeha ja jalad maast lahti. Hoia 30 sekundit asendit.


6. harjutus



Heida selili, jalad 45° alt põlvest kõverdatud. Siruta välja parem jalg nii, et jalg ei puuduta maad ja samal ajal vii üle pea vasak käsi. Tule algasendisse tagasi ja korda teise jala ja käega. Tee 10 harjutust.


7. harjutus


Küljeplank rotatsiooniga sarnaneb esimesel harjutusele, ainult, et selle harjutuse tegemiseks toetu küünanurkile. Tee harjutust 10 korda.


8. harjutus



Küljeplangi asend, kogu keha ühel joonel. Küünarnukk jääb täpselt õla alla. Pealmine jalg on välja sirutatud. Tõsta käsi üle pea ja too kokku küünanukk ja põlv. Tee 10 kordust.





9. harjutus




Kehapöörded. Lama selili, käed üle pea välja sirutatud. Võid kasutada palli harjutuse sooritamiseks. Tõstes ülakeha ja paremat jalga samaaegselt,  pööra end paremale küljele. Tee harjutust 10 korda ühele küljele, siis teisele.



 

Kommentaare ei ole