{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mango-toorjuustu tort ehk väike päike igas päevas

Selle tordi õnnestumise eelduseks on kvaliteetne mango, mida kahjuks siitmailt väga ei saa. 100% õnnestumise garanteeribki vaid üks...



Selle tordi õnnestumise eelduseks on kvaliteetne mango, mida kahjuks siitmailt väga ei saa. 100% õnnestumise garanteeribki vaid üks kindel asi - East End Alphonso mangopüree (leiad kindlasti Piprapoest ja Stockmannist).

Põhi on tordile tehtud piparkookidest, mis suvel valmistades üsna kohatu tundub. Siis soovitan kasutada kakaoküpsiseid, aga piparkookidega on parem. Ja kuigi see põhi ega terve tort ei vaja küpsetamist, meeldib mulle talvel põhi siiski üle küpsetada juba ainult sellepärast, et tuppa natukene sooja küpsetamishingust tuua.

Retsepti idee nami-namist, mugandatud.
Talvel kaheksale, suvel kaheteistkümnele.
Põhi:
- 150grammi piparkooke või kakaoküpsiseid
- 50 grammi võid
- 2 spl vett


Mangokreem:
- 1 purk East End mangopüreed (450-500grammi, kui teed püree ise)
- 200 grammi 5% toorjuustu
- 50 grammi maitsestamata jogurtit
- 8 lehte zelatiini
- 200 ml vahukoort
- 3 tl vaniljesuhkrut
- 2 laimi mahl
- 3 spl vett

Kõigepealt määri 20 cm lahtikäiva vormi rõngas toiduõliga korralikult kokku. Nii saad tordi pärast siledate servadega kätte.

Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sega hulka sulavõi ja vesi, suru vormi põhja ning võimalusel küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit - nii pudiseb põhi vähem. Kui küpsetada ei saa, aseta põhi külmkappi.

Kreemi valmistamiseks vispelda kokku mangopüree, toasoe toorjuust ja maitsestama jogurt.

Rulli laime laual, et neist paremini mahl kätte saada ja pressi seejärel mahl välja, lisa vesi ja aja pliidil või mikrolaineahjus aurama.

Leota zelatiinilehti MAX 5 minutit külmas vees, pigista kuivemaks ja sega ükshaaval laimimahla sisse, kuni need lahustuvad. Nirista zelatiinisegu ühtlase joana mangokreemi hulka, ise pidevalt vispeldades.

Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga ja sega õrnalt mangokreemi hulka.

Vala kreem ettevalmistatud põhjale ja lase külmkapis 4-5 tundi-üleöö tarduda. Väike päike!
Avaldatud autori loaga

 

Kommentaare ei ole