{ads}

HIDE

Viimased

latest

Looduslikud vahendid veepeetuse ja tursete vastu

Veepeetuse puhul on tegemist liigse vedeliku kogunemisega organismis, mis tekitab kehas paistetust ja ...


Veepeetuse puhul on tegemist liigse vedeliku kogunemisega organismis, mis tekitab kehas paistetust ja turseid, kõige sagedamini just liigeste, käte ja jalgade piirkonnas. Veepeetust võivad põhjustada erinevad tegurid: istuv eluviis, südamepuudulikkus jne. Kuidas vabaneda kehasse kogunenud üleliigsest veest?

On siis veepeetus tingitud vähese vee joomisest, liigse soola tarbimisest, vähesest liikumisest, soojast ilmast või mõningate ravimite tarbimisest - väsinud, rasked ja valusad käed ning jalad on kurnavad. Lisaks sellele tõstab liigne vedelik kehas ka kehakaal ja võib meid teha lausa 7 kilo raskemaks.

Mis aitaks selle probleemi vastu?



1. Vähenda soola tarbimist

Tavaliselt esimene soovitus, mida arstid annavad, on vaadata üle oma soola tarbimine. Hea oleks loobuda valge lauasoola kasutamisest ja asendada see mõne naturaalsema ainega. Lauasool sisaldab naatriumit ja kloriidi. Naatrium on vajalik, et hoida vee happelisuse tasakaalu organismis ent mitmed erinevad uuringud on tõestanud, et liigne naatrium kehas hoiab vedelikku kinni, mõjub neerudele koormavalt ja tõstab vererõhku. Sellepärast tuleb soola tarbida väga ettevaatlikult. Soola leidub ka kõikides valmistoitudes ja konservides, selle tõttu ei tea me kunagi täpselt, kui palju soola me päevas täpselt tarbime. Sool tekitab ka ülihappelisust maos, tõstab söögiisu, on kahjulik südamele, veresoontele ja tekitab turseid ja paistetusi.

2. Võta magneesiumi

Magneesiumi ja B6 vitamiini puudus võibki põhjustada turseid ja paistetusi. Teaduslikud uuringud on näidanud, et 200mg magneesiumit päevas alandab veepeetuse sümptomeid. Magneesium aitab liigse vee kehast välja juhtida. Magneesium on hea ka premenstruaalsete tursete puhul. Söö magneesiumit sisaldavaid toiduaineid nagu pähklid, seemned, spinat ja herned.

3. B6 vitamiin

Lisaks magneesiumile on kasulik B6 vitamiin (rasvlahustuv), mis aitab liigse vee kehast välja juhtida. B6 vitamiini leidub kartulites, maksas, kanalihas, avokaados, brokolis, ubades, kurgis, banaanides.

Hiljuti läbiviidud teaduslik uuring tõestas, et B6 vitamiin aitab tõhusalt veepeetuse vastu.



4. Kaalium

Kaalium on mineraalaine, millel on organismis oluline roll : alandada naatriumitaset veres ja tõsta uriinikogust. Kaalium osaleb ka keha energiatootmise juures ja alandab vererõhku. Kaaliumi leidub aprikoosides, kartulis, peedis.

5. Võilill

Võilill on tuntud oma diureetilise toime poolest, mis aitab transportida liigset vedelikku kehast välja. Võililletee aitab tõsta uriini tootmist. Joo 2 - 3 tassi võililleteed päevas. Võilill sisaldab ka kaaliumi, mis aitab reguleerida naatriumi taset kehas. Samuti leidub võililles magneesiumi, mis aitab tursete vastu.

6. Väldi rafineeritud suhkrut

Suhkur ei ole tervisele kasulik, seda ilmselt pole enam vaja tõestada. Veresuhkru taseme tõus, diabeet, ülekaal jne on põhjustatud liigsest suhkru tarbimisest.  Lisaks sellele tõstab liigne suhkur ka insuliini taset, mis põhjustab naatriumipeetuse kehas, soodustades tema uuesti imendumist neerude poolt. Vähenda suhkru, valge jahu ja magusa tarbimist.

Nõuanne: veepeetuse vältimiseks ja selleks, et keha normaalselt saaks funktsioneerida, on oluline juua iga päev piisavalt vett, vähemalt 1, 5 liitrit päevas.



Kui tursed aga siiski ei kao, siis pöördu arsti poole, et kontrollida oma tervist!

 

Kommentaare ei ole